Kia atinge o cotă de piață de 5.7% în Europa și ocupă poziția a cincea în clasamentul producătorilor auto în aprilie

Da mai departe!

Cifrele publicate de ACEA* (European Automobile Manufacturers’ Association) arată că Kia și-a asigurat o cotă importantă de 5.7% din piața europeană în luna aprilie. Această performanță plasează Kia la egalitate cu cifra record a cotei sale de piață din ianuarie și plasează marca în primii cinci producători performanți pentru această lună.

Înmatriculările Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie au ajuns la 47.725 de unități în aprilie, o creștere cu 12.5% față de aceeași lună a anului trecut. Piața auto generală a înregistrat o scădere de 20.2% pentru luna aprilie. Cu excepția anului pandemic 2020, aceasta a fost cel mai slabă lună aprilie pe piața europeană în ceea ce privește volumele vândute de când au început înregistrările.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Luna trecută a arătat o scădere a pieței auto europene, dar Kia a crescut în continuare în volum și cotă de piață. Aceste ultime cifre arată că, în Uniunea Europeană, Kia este marca cu cea mai rapidă creștere în acest an.”

„Există o opțiune uriașă disponibilă pentru clienții de astăzi, dar proprietarii Kia recunosc rolul gamei noastre excepționale de produse în asigurarea unui viitor mai sustenabil. Luna aceasta, peste o treime din vânzările noastre totale au fost modele electrificate. Pe măsură ce gama noastră de modele electrificate crește și continuăm să ne extindem ofertele în spațiul serviciilor „shared mobility”, Kia va crea cu adevărat „mișcarea care inspiră”.

Cele mai vândute modele Kia în luna aprilie au inclus noul Sportage, cu 8.368 de unități, familia Ceed cu 7.995 de unități și gama electrificată Niro cu 6.735 de unități. Pe măsură ce Kia continuă să-și îndeplinească strategia Plan S, compania a conturat planurile pentru o gamă complet electrificată până în 2035, cu un total de 14 modele 100% electrice care se vor alătura gamei până în 2027. Recent, Kia a împărtășit planurile de a construi prima sa fabrică pentru a produce automobile PBV (Purpose Built Vehicle) în Coreea de Sud, facilitând ambiția companiei de a deveni lider global pe piața automoiblelor PBV.

Related posts