Kia accelerează popularizarea automobilelor electrice prin dezvăluirea modelului EV5 și a altor două concepte la evenimentul „Kia EV Day”

Da mai departe!

Kia își prezintă strategia globală privind automobilele EV la evenimentul „EV Day”, care urmează să fie organizat anual. Kia Corporation a dezvăluit astăzi trei noi modele 100% electrice din clasa medie și mică la „Kia EV Day”, evenimentul anual al mărcii organizat în Coreea de Sud, reafirmând strategia sa globală ambițioasă de a conduce și accelera „revoluția EV”.

Printre dezideratele acestui eveniment se numără: Accelerarea „revoluției EV” cu gama extinsă de modele electrice și creșterea infrastructurii de încărcare și îmbunătățirea experienței clienților cu aplicații integrate, hub-uri offline și tehnologie AI generativă.

În timpul evenimentului, marca a prezentat viziunea sa intitulată „EVs for all” (mașini EV pentru toți) și strategia de a-și extinde gama de modele electrice în mod semnificativ și rapid. După ce s-a impus cu succes ca o marcă de automobile electrice odată cu lansarea modelelor EV6 și EV9, Kia a arătat cum își extinde acum gama și mai mult cu trei noi modele electrice din clasa medie și mică care oferă mai multor categorii de clienți opțiuni și acces la automobilele electrice.

Prezentarea a avut ca punct central debutul modelului EV5, un SUV electric compact pentru familiile mileniale (Generatia Y), precum și introducerea a două modele concept. Kia Concept EV3 își propune să ofere beneficiile modelului Kia EV9 într-un SUV compact, în timp ce Kia Concept EV4 reimaginează sedanurile electrice cu un design uimitor. Pe lângă dezvăluirea gamei, evenimentul a prezentat strategia Kia pentru automobilele electrice, menită să îmbunătățească confortul și încrederea clienților și să abordeze preocupările comune, inclusiv infrastructura de încărcare.

„Kia se concentrează foarte mult pe furnizarea de soluții la preocupările care continuă să provoace ezitare atunci când vine vorba de achiziționarea unui automobil electric. Vom îndeplini așteptările clienților oferind o gamă completă de automobile electrice la diferite paliere de preț și vom îmbunătăți disponibilitatea infrastructurii de încărcare”, a declarat Ho Sung Song, președinte și CEO.

„În calitate de furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, tranziția Kia la automobilele electrice este o necesitate, nu o opțiune. Prin dezvoltarea tehnologiei avansate EV, prin design îndrăzneț și servicii intuitive și aplicându-le întregii noastre game de automobile electrice, scopul nostru final este să oferim valoarea unică Kia cât mai multor oameni. Accelerarea către electrificare începe acum.”

De asemenea, constructorul sud-coreean și-a dezvăluit planurile privind diferitele moduri de îmbunătățire a experienței oferite clienților. Acestea includ eficientizarea diferitelor funcții într-o aplicație pentru smartphone ușor de utilizat, introducerea de noi servicii în locațiile fizice și furnizarea clienților de servicii de inteligență artificială (AI) în automobil.

„Kia își propune să ofere soluții de mobilitate sustenabilă și să îndeplinească nevoile clienților noștri prin eliminarea dificultăților percepute. Dorim să facem întreaga călătorie a clienților, de la interacțiunile digitale la mediul offline până la interacțiunile în mașină, cât mai ușoare și plăcute posibil. Aceasta include etapele de pre-cumpărare, cumpărare și post-cumpărare”, a spus Charles Ryu, Head of Brand and Customer Experience Division.

„Vom continua să îndeplinim nevoile clienților noștri prin noi platforme și tehnologii digitale, astfel încât să putem găsi în continuare modalități mai bune de a merge mai departe. Pentru că în centrul ADN-ului Kia se află promisiunea noastră de a oferi soluții de mobilitate sustenabilă mai avansate care îmbunătățesc viața oamenilor.”

Scopul mărcii este să atingă o țintă anuală de vânzări de un milion de automobile electrice până în 2026 și să o crească la 1,6 milioane de unități pe an până în 2030, țintă determinată de produsele și inițiativele dezvăluite astăzi.

Strategia Kia pentru automobilele electrice: extinderea gamei EV și a infrastructurii de încărcare pentru a face automobilele electrice mai accesibile clienților
Kia și-a anunțat planul de a dezvolta o gamă largă de automobile electrice, cu prețuri cuprinse între 30.000 USD și 80.000 USD, pe baza modelelor existente, cum ar fi EV6 și EV9, precum și oferte viitoare adaptate pentru popularele segmente B și C. Marca își propune să introducă automobile electrice mai mici precum EV5, EV4 și EV3, cu prețuri cuprinse între 35.000 USD și 50.000 USD, pentru a accelera adoptarea pe scară largă a automobilelor electrice.

Pe piețele emergente cu rate mai lente de adoptare a automobilelor EV, lansarea inițială se va concentra pe modelele EV6 și EV9, cu lansări ulterioare de modele strategice, inclusiv EV5, EV4 și EV3. Această abordare urmărește diversificarea ofertei de produse și satisfacerea diferitelor preferințe ale clienților.

Eforturile sunt în desfășurare pentru a stabili un sistem fiabil pentru producția de automobile electrice și furnizarea de baterii, cu obiectivul mărcii de a-și extinde unitățile globale de producție de automobile electrice la un total de opt până în 2025. Aceste fabrici vor cuprinde departamente de cercetare, dezvoltare, producție și aprovizionare, cu Coreea de Sud servind ca punct central. În Europa, se va concentra pe producția de automobile electrice de clasă mică și medie, în timp ce în China, accentul se va pune pe automobilele electrice de dimensiuni medii și mari. Modelele EV concepute strategic, adaptate piețelor emergente vor fi produse în India. De asemenea, Kia intenționează să introducă o gamă diversă de modele EV în America de Nord, ca răspuns la Legea privind reducerea inflației (IRA – Inflation Reduction Act). În plus, marca înființează în mod activ asociații comerciale de tip „joint venture” pentru baterii pentru a asigura un sistem global stabil de aprovizionare cu baterii, sincronizat cu rețeaua sa globală de producție de automobile electrice.

Gama de modele Kia EV: O gamă cuprinzătoare de modele care se extinde rapid pentru a satisface diverse nevoi ale clienților
Fiecare model electric joacă un rol strategic cheie în accelerarea tranziției către automobilele electrice prin extinderea atractivității și democratizarea modelelor EV către o arie demografică de clienți în continuă creștere.

Deși fiecare model este creat în mod unic pentru a satisface nevoile specifice și diverse ale clienților, ele împărtășesc elemente comune, cum ar fi tehnologia de ultimă oră a platformei electrice a mărcii, filosofia inovatoare de design „Opposites United” și strategia sustenabilă privind culoarea, materialul și finisajul (CMF). Aceasta din urmă implică încorporarea sustenabilității la scară prin acțiune, cum ar fi utilizarea a zece articole sustenabile obligatorii în construcția fiecărui model, inclusiv plasticul bio, vopseaua bio și PET-ul reciclat sau covorașele din plasă de pescuit reciclată.

Related posts