KIA a prezentat cel mai mare SUV al său: TELLURIDE

Da mai departe!

KIA a lansat cel mai mare vehicul al său: SUV-ul Kia Telluride. Noul model deschide ușa către posibilități noi de explorare. Gândit în America, proiectat la centrul de design din California și construit în Georgia, Telluride vorbește despre spații deschise, drumuri prin deșert, trecători montane, păduri umbrite, autostrăzi întinse și călătorii de-a lungul coastei oceanului.

Cel mai mare automobil Kia produs vreodată oferă locuri confortabile pentru opt ocupanți, un motor puternic de 3.8 litri, V6 de 291 CP, disponibil cu tracțiune integrală ”on-demand”, și o viziune plină de inspirație asupra lumii. Pe scurt, Telluride oferă un potențial de explorare și aventură de fiecare dată când se află pe drum.
Principalele elemente de design includ: o grilă lungă și lată și o capotă mare, blocuri de lumini îndrăznețe, care transmit putere și stabilitate, lămpile din spate în forma literei „L” inversate, cu lumini LED (standard pe versiunile de echipare EX și SX) și scutul de protecție sculptat din spate ce include țevile de evacuare duble arată capabilitățile off-road și puterea SUV-ului (dotări standard pe versiunile de echipare S, EX și SX). Interiorul modelului Telluride este conceput ca o invitație la confort de nivel premium.

Telluride a fost proiectat pentru a fi capabil în diferite condiții de rulare și oferă o experiență de condus captivantă și de încredere. Sub capotă are un motor LAMBDA II în ciclu Atkinson, de 3.8 litri, V6 GDI, care produce 291 CP la 6.000 rpm și oferă un cuplu de 355 Nm la 5.200 rpm cuplat la o transmisie automată cu opt trepte. SUV-ul vine cu suspensie independentă pentru fiecare roată.
Modelul oferă posibilitatea alegerii între patru moduri de rulare – Smart, Eco, Sport și Confort – fiecare dintre ele folosind diferite setări pentru sistemul de propulsie, trenul de rulare și efortul necesar pentru manevrarea volanului, pentru o oferi experiența de condus dorită. În plus față de aceste patru moduri de rulare standard, șoferii pot selecta alte două setări, Snow și AWD Lock, în funcție de condițiile specifice de rulare. Sistemul de tracțiune integrală activă, ”on-demand” oferă o performanță îmbunătățită a condusului prin distribuirea activă a cuplului între roțile din față și spate, în funcție de condițiile de rulare și de comenzile șoferului. Sistemul utilizează cuplarea electro-hidraulică, redistribuind în mod constant cantitatea de putere transferată pe roțile din față și din spate. În timpul condusului normal, alimentarea este distribuită în funcție de modul de rulare selectat. Modurile „Eco” și „Smart” oferă o putere de 100% pe roțile din față. Modurile „Comfort” și „Snow” oferă o putere de 80% pe roțile din față și 20% în spate. – – Modul Sport împarte puterea 65-35% între față și spate. Modul „Blocare” oferă putere egală tuturor celor patru roți.
SUV-ul ”navă amiral” Kia poate fi echipat cu o gamă largă de tehnologii avansate și sisteme de asistență pentru șofer. Telluride este dotat cu tehnologii avansate de ultimă generație din industria auto, ce includ tehnologia „Kia Drive Wise”, completată de sistemul avansat de asistență a șoferului și o listă lungă de dotări standard și opționale.

Kia va fi produs la fabrica Kia din West Point, Georgia alături de anumite versiuni ale modelelor Sorento și Optima. În momentul începerii comercializării în acest an (prețurile vor fi anunțate aproape de acest moment), Telluride va fi disponibil în patru versiuni de echipare, LX, EX, S și SX și cu posibilitatea alegerii tracțiunii față sau tracțiunii integrale (opțional).

Related posts