Kia a înregistrat o creșterea vânzărilor de 9.8% în luna mai, sfidând tendința de scădere a pieței auto europene

Da mai departe!

Informațiile furnizate de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) arată că cifrele de vânzări ale Kia în Europa au continuat să crească de la lună la lună și de la an la an, în ciuda scăderii vânzărilor în ansamblul pieței auto.

Kia a înregistrat luna trecută 48.665 de mașini vândute – o creștere de 9.8% față de aceeași perioadă a anului trecut, suficientă pentru a-și asigura o cotă de 5.1% din piața auto europeană, extrem de competitivă. De asemenea, rezultatul reprezintă o creștere cu 2% față de înmatriculările de automobile Kia din aprilie. Piața auto a cunoscut încă o lună consecutivă de scădere în mai, înregistrând un declin de 12.5% față de aceeași lună a anului trecut.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat: „Este o perioadă dificilă pentru piața auto extinsă, dar aceste cifre demonstrează cum atractivitatea mărcii Kia și produsele sale excepționale rezonează cu clienții europeni. Trecem printr-o schimbare seismică ca industrie, iar Kia rămâne în frunte în ceea ce privește produsele sustenabile și ofertele serviciilor de „shared mobility.”

În mai, peste o treime (35%) din vânzările Kia a fost reprezentată de automobile cu sisteme de propulsie electrificate. Cele mai bine vândute modele Kia în luna mai au fost cele din familia Ceed cu 8.432 de unități, concurând pentru primul loc cu noul Sportage, cu 8.143 de unități. Al treilea, al patrulea și al cincilea au fost Niro, Stonic și, respectiv, XCeed.

Related posts