KIA a anunțat când va începe producția de mașini electrice în Europa

Da mai departe!

Constructorul sud-coreean de automobile Kia, parte a grupului Hyundai, și-a stabilit planul de extindere a gamei de vehicule electrice, o gamă care este deja una dintre cele mai bine dezvoltate. Peste doar câțiva ani, Kia va produce primele sale mașini exclusiv electrice, în uzina din Europa.

Un crossover de mici dimensiuni și un hatchback compact sunt modelele electrice pe care Kia intenționează să le asambleze în uzina sa din Europa începând din 2025. Cele două mașini ar putea să completeze producția din Slovacia, unde sunt fabricate Kia Sportage și Ceed. Informațiile au fost anunțate de șeful Kia Italia, în cadrul unui eveniment de prezentare a strategiei de electrificare de pe continent, potrivit Automotive News. Aceeași strategie prevede ca, începând din 2023, Kia să lanseze cel puțin două mașini electrice pe an. După cum au anunțat anterior șefii mărcii sud-coreene, până în 2027, Kia va oferi la nivel global nu mai puțin de 14 modele complet electrice, față de trei, câte vinde în prezent. Cele două mașini au fost anunțate ca parte a strategiei KIA pentru EV de până în 2030. Pe lângă cele două modele anunțate pentru Europa, mai sunt prevăzute două pickup-uri și un model accesibil. Producătorul coreean și-a asumat ca de anul următor să lanseze câte două mașini electrice pe an.

Ce este pregătit pentru România Calendarul lansărilor electrice ale Kia include un SUV de mari dimensiuni, în 2023 (EV9), un crossover de mici dimensiun în 2024, un crossover mini și un SUV compact, în 2025, un hatchback compact, în același an, 2025, un sedan de clasă medie în 2027.

Până în 2030, Kia și-a propus să ajungă la 1,2 milioane de vehicule electrice produse și să ajungă la o producție totală, electrice plus combustie, de 4 milioane de unități anual. În Europa, Kia vrea să crească vânzările anuale de cinci ori, de la 65.000 de unități în prezent, și asta în următorii patru ani. Vânzările de mașini electrice ar trebui să urce la o cotă de piață în total vânzări de 51%, de la 13% în prezent. Kia urmează să producă vehicule electrice atât în China și Europa, cât și în SUA și  India

Related posts