Jaguar Land Rover va concedia 2.000 de angajaţi la nivel global

Da mai departe!

Jaguar Land Rover a anunţat miercuri şi va reduce forţa de muncă cu 2.000 de angajaţi, la nivel global, la câteva zile după ce a informat că brandul de lux Jaguar va deveni în totalitate electric până în 2025, iar până în 2030 vor fi lansate modele electrice pentru întreaga sa gamă, transmite Reuters.

”În prezent are loc o evaluare completă a organizaţiei Jaguar Land Rover. Anticipăm o reducere netă a forţei de muncă salarizate la nivel global de aproximativ 2.000 de persoane, în următorul an financiar”, arată un comunicat al companiei.

Compania a adăugat că evaluarea organizaţiei nu are impact asupra angajaţilor plătiţi cu ora şi a celor implicaţi în activităţile de producţie.

Jaguar Land Rover, deţinută de compania indiană Tata Motors, a anunţat anterior că brandul Land Rover va lansa şase modele integral electrice în următorii cinci ani, primul în 2024.

Cunoscută pentru mpdelul emblematic E-Type din anii 60 şi 70, Jaguar se confruntă cu aceleaşi probleme ca mulţi alţi producători care fac tranziţia spre vehiculele electrice, încercând în acelaşi timp să păstreze experienţa şi puterea oferite de modelele cu motoare cu combustie.

Luna trecută, Tata Motors a anunţat că este îngrijorată de deficitul de semiconductori şi de problemele de aprovizionare declanşate după Brexit, cu toate că vănzările îşi revin, iar producţia sa nu a fost afectată.

Tata Motors a raportat trei trimestre cu pierderi din cauza impactului crizei Covid-19 asupra vânzărilor, care a amplificat incertitudinile provocate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cererea scăzută şi creşterea costurilor, dar a revenit pe profit în trimestrul al treilea fiscal, încheiat în decembrie.

Informaţia referitoare la desfiinţarea locurilor de muncă de la JLR, în afara activităţilor productive, a fost relatată prima oară de Sky News.

Related posts