Jaguar E-Pace rechemat din cauza luminii defecte a senzorului de uzură a placuțelor de frână

Da mai departe!

Jaguar anunță rechemarea a 2,842 de modele E-Pace din cauza unei defecțiuni a luminii de avertizare a uzurii placuțelor de frână. Producătorul auto suspectează că toate vehiculele afectate de această rechemare pot avea o problemă în care lumina de avertizare nu se aprinde corect. Acum, își dorește ca proprietarii să-și aducă vehiculele pentru o actualizare promptă pentru a remedia problema, reducând astfel riscul de a conduce cu placuțe care au depășit perioada lor de utilizare.

Compania a identificat problema la 17 noiembrie 2023 și a efectuat o investigație asupra acesteia până la 7 martie 2024. După descoperire, au stabilit că o rechemare este necesară pentru a aborda problema.

Indicatorul de uzură a placuțelor de frână ar trebui să aprindă o lumină de avertizare în bord atunci când placuțele de frână sunt aproape de epuizare. În cazul acestor 2,842 de mașini, acest lucru nu se întâmplă, neîndeplinind Standardele Federale de Siguranță pentru Vehiculele Motorizate.

Citeste: Jaguar A Eșuat Cu O Soluție Software Și Acum Trebuie Să Recheme I-Pace EV-uri Pentru A Doua Oară

Problema provine dintr-o setare incorectă în Fișierul de Configurare a Mașinii, conform afirmațiilor Jaguar. Dealerii vor aborda această problemă prin actualizarea fișierului, rezolvând astfel problema luminii. Deși nu este neapărat nevoie să vă bazați pe o lumină a placuțelor de frână pentru a ști dacă frânele dvs. sunt aproape de epuizare, Jaguar face o treabă bună limitând zgomotul în cabină, astfel încât frânele scârțâitoare pot fi mai greu de auzit.

Rechemarea vizează modelele E-Pace din anii 2021 până în anul modelului 2024. Jaguar va trimite scrisori de notificare proprietarilor până la 10 mai și aceștia pot contacta serviciul pentru clienți la numărul 1-800-452-4827. Alternativ, proprietarii pot găsi informații despre rechemare despre vehiculul lor introducând numărul lor VIN pe NHTSA.org.

Sperăm ca această soluție software să fie mult mai fiabilă decât cele care afectează în prezent fratele său mai mare, I-Pace. SUV-ul electric al Jaguarului suferă de încă o rundă de rechemări legate de baterii care ar putea lua foc. Inițial, a oferit o soluție software, dar documente mai recente sugerează că vor avea nevoie de baterii complet noi.

Related posts