IONITY accelerează extinderea rețelei de stații cu încărcare rapidă… România nu e în planuri

Da mai departe!

IONITY are deja cea mai mare rețea de stații de încărcare de înaltă performanță din Europa, accesibilă majorității vehiculelor electrice. Compania își intensifică acum planurile de extindere, dar nu se știe dacă acestea cuprind și România, țară ignorată până acum de rețea.

Până în 2025, numărul stațiilor de încărcare este de așteptat să crească de la cele 400 actuale la peste 1.000. Această evoluție va avea ca rezultat aproximativ 7.000 de noi puncte de încărcare – de peste patru ori mai multe decât cele 1.500 actuale.

Rețeaua IONITY folosește standardul european de încărcare, Combined Charging System (CCS). Tehnologia de 800 de volți din stațiile de încărcare înseamnă că rețeaua poate fi utilizată pentru a încărca Porsche Taycan la potențialul maxim de până la 270 kW. Prin utilizarea Serviciului de încărcare Porsche, șoferii Taycan beneficiază și de un preț standardizat și semnificativ redus la stațiile de încărcare rapidă IONITY; în prezent acesta este de 0,33 euro pe kilowatt oră.

„Observăm o creștere clară a electromobilității și a infrastructurii de încărcare de înaltă performanță asociate. La Porsche, se preconizează că 50% dintre mașinile livrate la nivel mondial până în 2025 vor fi parțial sau complet electrice și mai mult de 80% până la sfârșitul deceniului. Investind în joint venture-ul IONITY, transmitem clienților un semnal important, care crește și mai mult confortul unei călătorii cu un vehicul electric”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv al Porsche AG.

Printre acționarii IONITY se numără BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors cu KIA, Volkswagen Group cu Audi și Porsche și, în curând, compania de investiții Blackrock .

Punctele de încărcare IONITY vor fi construite nu numai pe autostrăzile europene, ci și în apropierea orașelor mari și de-a lungul principalelor drumuri importante. Viitoarele locații vor fi construite având șase până la douăsprezece puncte de încărcare. În plus, locațiile existente de-a lungul rutelor cu mare cerere de încărcare vor fi modernizate cu puncte de încărcare suplimentare.

Conform hărților actuale și de dezvoltare ale IONITY, România și Bulgaria sunt ignorate total, pentru aceste țări fiind disponibile încărcătoarele din rețeaua Moon, care oferă viteze mult mai slabe.

Serviciul de încărcare Porsche cu aproape 200.000 de puncte de încărcare
Serviciul de încărcare Porsche oferă șoferilor acces la puncte de încărcare de pe tot globul deținute de diverși furnizori, inclusiv IONITY. În prezent, aproape 200.000 de puncte de încărcare sunt conectate în Europa, în 20 de țări. Printre acestea se numără aproximativ 6.500 de puncte de încărcare cu o capacitate de încărcare de peste 50 kW DC. Centralizarea plăților are loc prin intermediul Porsche. Pe lângă rețeaua joint-venture-ului IONITY, Porsche plănuiește să-și înființeze propriile stații de încărcare rapidă de-a lungul celor mai importante rute de transport din Europa.

Cu Porsche Destination Charging, clienții își pot încărca gratuit modelele Porsche electrice și hibride plug-in în cele mai populare locații. Programul oferă acum peste 2.700 de puncte de încărcare AC în peste 70 de țări, inclusiv în hoteluri, restaurante, aeroporturi, centre comerciale, cluburi sportive și porturi selectate și rețeaua este în permanentă extindere.

Related posts