Hyundai Kona EV va provoca cel mai costisitor recall din istoria industriei auto

Da mai departe!

Câteva dintre vehiculele electrice ale Hyundai au înregistrat o problemă: au cam luat foc. Până acum au fost aproximativ 15 de rapoarte de incendii pornite de la Hyundai Kona. Riscul fiind prea mare, va face producătorul coreea să facă cea mai scumpă operațiune de recall din istoria industriei auto: înlocuirea acumulatorilor de pe 82.000 de autoturisme, ceea ce înseamnă pierderi de peste un miliard de dolari.

Recall-ul are un cost de peste 11.000 dolari, fiind de proporții nemaiauzite. Problemele ridicate de acest recall sunt destul de grave, ținând și de natura ecologică a mașinilor, impactul asupra mediului fiind unul grav. Din punct de vedere al costurilor este echivalentul înlocuirii întregului ansamblu motor + transmisie la o mașină cu motor pe combustie, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în cazul acestor mașini clasice.
Toate cele 15 incendii au afectat mașini Hyundai Kona EV. Acumulatorii pot provoca scurcircuite, iar compania nu vrea să riște alte incidente, recall-ul fiind anunțat curând.
Această problemă, pare că nu afectează mașinile electrice ale mărcii din același grup, Kia. Celălalt brand coreean are alte softuri care operează acumulatorii și, pe alocuri, alți furnizori.

Related posts