Hyundai anunță că va investi miliarde de dolari în mașini electrice, când alți constructori reduc eforturile

Da mai departe!

Hyundai anunță că va investi 51 de miliarde de dolari, în următorii trei ani, pentru a-și majora producția și dezvoltarea de vehicule electrice din Coreea de Sud. Decizia, într-o perioadă în care alți constructori auto reduc eforturile în această direcție.

Mai mult de jumătate din investiția de 51 de miliarde de dolari va fi alocată pentru o nouă infrastructură de cercetare și dezvoltare a vehiculelor electrice și pentru construirea de linii noi de asamblare (inclusiv Kia) pentru acestea, a spus producătorul auto într-un comunicat. În acest context, planul Hyundai presupune și suplimentarea numărului de angajați cu 80 de mii.

Printre proiectele cuprinse în noul plan de investiții se numără revizia unei fabrici Kia pentru producerea unui EV din clasa compactă (mașini de familie de dimensiuni mici) care va fi “produs și vândut pe plan intern și internațional”. În 2025, o doua fabrică care se va concentra pe vehicule cu un bun raport calitate preț, ceea ce sugerează că producătorul auto intenționează să facă mașini electrice la un preț mai redus.

În acest timp, uriașele uzine existente la Ulsan, în Coreea de Sud, se vor concentra, din 2026 pe producția modelului de lux Genesis, în varianta electrică.

Related posts