Honda şi Nissan colaborează la dezvoltarea vehiculelor electrice

Da mai departe!

 Nissan Motor şi Honda Motor au informat vineri că vor lucra împreună la dezvoltarea vehiculelor electrice (EV) şi a altor tehnologii avansate, pentru a reduce costurile şi a îmbunătăţi competitivitatea, într-un sector în care producătorii auto niponi au rămas în urmă, transmit AP şi Kyodo.

Directorii generali ai Nissan şi Honda au apărut împreună la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo pentru a anunţa că vor analiza posibilităţile, domeniile şi zonele care au potenţial pentru a colabora pe segmentul electrificării şi utilizării maşinilor inteligente. Eu au declarat că acordul nu are caracter obligatoriu, iar discuţiile încep acum.

Pe plan global, producătorii auto sunt afectaţi de costurile mai ridicate pentru EV decât pentru modelele cu combustie, ceea ce are ca rezultat preţuri mai ridicate pentru vehiculele electrice.

La Bursa de la Tokyo, acţiunile Nissan şi Honda au crescut vineri cu 2,2% şi, respectiv, 1,1%, după informaţiile că producătorii auto cooperează în domeniul aprovizionării cu componente şi vor pune la comun principalele componente pentru vehiculele lor electrice, în vederea reducerii costurilor.

Cei doi producători auto niponi şi-au intensificat în ultimii ani eforturile de a-şi consolida diviziile EV, dar rivalii din afara ţării, cum ar fi Tesla şi BYD, domină piaţa mondială EV.

Potenţialul parteneriat cu Honda reprezintă o schimbare de strategie a Nissan pe segmentul vehiculelor electrice, care se concentra pe cooperarea cu partenerii de alianţă Renault şi Mitsubishi Motors Corp.

În 2023, Nissan a decis să investească în divizia EV al Renault – Ampere -, dar în ianuarie producătorul auto francez a anulat planurile de listare a Ampere, din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă.

Honda, care în mod tradiţional, este reticentă la parteneriate, dezvoltă vehicule electrice cu Sony Group Corp şi General Motors Co.

Related posts