Ford şi partenerii sud-coreeni investesc 887 milioane de dolari în Canada

Da mai departe!

Un consorţiu alcătuit din Ford Motor şi firme sud-coreene a anunţat că va construi o fabrică de 1,2 miliarde dolari canadieni (887 milioane de dolari SUA) pentru a produce materialele necesare bateriilor vehiculelor electrice (EV) ale companiei la Becancour, Quebec, care încearcă să devină un punct important în lanţul de aprovizionare EV, a anunţat joi Ministerul Industriei din Canada, transmite Reuters.

Consorţiul include partenerii sud-coreeni EcoPro BM şi SK On Co, iar uzina va produce anual până la 45.000 tone de materiale active de catod (CAM) pentru vehiculele electrice Ford.

Guvernul federal al Canadei oferă consorţiului un împrumut condiţionat de 322 milioane dolari canadieni, iar regiunea Quebec va oferi aceeaşi sumă sub forma unui credit parţial nerambursabil, se arată în comunicat. Construcţia ar urma să înceapă în primul semestru din 2026 şi vor fi create peste 345 de locuri de muncă.

Este cel mai recent anunţ de construcţie de la Becancour, un oraş care are sub 15.000 de locuitori, dar care vrea să devină un punct important în lanţul de aprovizionare EV din America de Nord.

Canada, unde se exploatează minerale, inclusiv litiu, nichel şi cobalt, încearcă să atragă cu un fond pentru tehnologia verde de miliarde de dolari firmele implicate în toate nivelurile lanţului de aprovizionare EV, în condiţiile în care pe plan mondial se încearcă reducerea emisiilor de carbon.

„Acesta este un vot de încredere semnificativ în ecosistemul EV pe care îl construim. Este o investiţie importantă pentru Quebec, în condiţiile în care producătorii auto investeau până acum mai ales în regiunea Ontario, dar acum avem General Motors şi Ford în Becancour”, a declarat pentru Reuters ministrul Industriei, Francois-Philippe Champagne.

În iulie, autorităţile canadiene au anunţat că vor acorda producătorului auto Stellantis şi firmei sud-coreene LG Energy Solution subvenţii în valoare de 15 miliarde dolari canadieni (11,3 miliarde de dolari USA) pentru o uzină de baterii destinată vehiculelor electrice.

În martie, Canada a anunţat că va acorda subvenţii în valoare de 13 miliarde de dolari canadieni grupului Volkswagen, pentru ca producătorul german să-şi construiască în Canada prima sa uzină de baterii electrice din afara Europei.

Autorităţile canadiene susţin că proiecte de tipul uzinelor de baterii Stellantis şi Volkswagen vor fi „ancore” în tranziţia la tehnologia curată.

Related posts