Ford renunţă la planurile de a produce vehicule electrice cu grupul chinez Zotye Automobile

Da mai departe!

Ford Motor a anunţa joi că a decis să renunţe la planurile de a lansa societăţi mixte cu grupul chinez Zotye Automobile pentru a produce vehicule electrice, transmite Reuters.

Industria vehiculelor electrice din China şi politicile guvernamentale au suferit schimbări importante de când au fost semnate acordurile, în 2017 şi în 2018, ceea ce a determinat schimbarea politicii Ford, se arată într-un comunicat al companiei, unde nu sunt prezentate detalii suplimentare.
Săptămâna trecută, Ford a anunţat că societatea sa mixtă cu grupul chinez Chongqing Changan Automobile Co va începe să producă modele exclusiv electrice Mustang Mach-E.
De asemenea, joi, Ford a informat că va avea "un model de afaceri mai flexibil în China" şi va analiza modul de utilizare a operaţiunilor sale existente din ţară şi din alte regiuni şi va construi centre de afaceri.
Reprentanţii Zotye nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

În 2017, Ford şi Zotye au anunţat că vor investi împreună 756 milioane de dolari pentru a înfiinţa o societate mixtă în China, care urma să producă vehicule electrice. Un an mai târziu, producătorii auto au semnat un memorandum de înţelegere pentru o nouă societate mixtă care ar fi fost dedicată producţiei de vehicule electrice pentru firmele de ride-hailing.

Vânzările de automobile electrice şi hibride au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unităţi, iar pentru acest an Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă la livrări de 1,80 milioane de unităţi.
Autorităţile de la Beijing vor ca automobile electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Related posts