Ford Otosan Romania SRL ia un credit de 435 de milioane de euro pentru finanţarea viitoarei generaţii a Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier şi pentru lansarea noului Ford Puma la uzina din Craiova

Da mai departe!

Ford Otosan Romania SRL, subsidiară a Ford Otosan A.Ş., a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani cu un sindicat bancar condus de Société Générale şi filiala sa din România, BRD. Împrumutul va contribui la finanţarea viitoarei generaţii a Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier, precum şi la lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova.

”Ford Otosan Romania SRL, subsidiară a Ford Otosan A.Ş., a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani. Împrumutul va contribui la finanţarea viitoarei generaţii a Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier, precum şi pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova”, anunţă BRD.

Société Générale şi filiala sa din România, BRD, au acţionat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei, la care a participat, de asemenea, şi un grup important de bănci internaţionale şi româneşti.

 „Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziţiei de lider a Ford Otosan în producţia de vehicule electrice în Europa. Suntem încântaţi să anunţăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanţarea proiectelor de investiţii în curs, în vehicule şi inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creştere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidenţiază importanţa uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan”, spune Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan.

Batu Çetin, Chief Regional Officer şi CEO al Société Générale pentru Türkiye & CIS, a declarat că tranzacţia reflectă sprijinul Grupului Société Générale pentru tranziţia energetică şi reprezintă un pas important în direcţia continuării relaţiei pe termen lung dintre  bancă şi Ford Otosan.

„Suntem încântaţi să finanţăm acest proiect important, care reprezintă un pas semnificativ către electrificarea industriei auto din România. Dispunem de toate resursele, know-how-ul şi experienţa necesare pentru a susţine proiecte cheie pentru economia românească, aşa cum este cel dezvoltat la Ford Otosan Craiova”, a spus Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Related posts