Ford Motor recheamă 2,24 milioane de SUV-uri Explorer mai vechi din întreaga lume

Da mai departe!

Ford Motor recheamă 2,24 milioane de SUV-uri Explorer mai vechi din întreaga lume, deoarece nişte cleme de fixare a unui element de caroserie ar putea să nu fie cuplate corespunzător, transmite Reuters.

Rechemarea include 1,89 milioane de SUV-uri în Statele Unite şi acoperă vehiculele modelului 2011 până în 2019, deoarece ornamentele s-ar putea detaşa, a declarat miercuri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Ford a spus că nu cunoaşte niciun raport de accidente sau răniri legate de rechemare.

Dealerii vor inspecta şi înlocui garnitura stâlpului A, după cum este necesar.

Stâlpul A de pe o maşină este piesa metalică care susţine parbrizul. Ford a încetat să mai folosească piesa în 2019. Ford a spus că se aşteaptă ca 5% din populaţia vehiculelor să fie afectată. Proprietarii vehiculelor afectate pot vedea goluri în jurul unei garnituri slăbite ale stâlpului A sau pot detecta zgomote sonore sau zgomot excesiv de vânt din zona stâlpului A.

Producătorul auto a declarat că a primit pentru prima dată o întrebare informală de la NHTSA în 2018, legată de detaşarea pieselor exterioare ale stâlpului A de pe vehiculele Explorer 2012-2014.

Ford a spus că, în 2018, a stabilit că problema nu prezenta un risc nerezonabil pentru siguranţă.

În 2021, a redeschis o analiză a problemei, dar a stabilit din nou că nu era necesară rechemarea.

În februarie 2023, NHTSA a deschis o investigaţie preliminară pentru a revizui problema, iar în august, Ford a primit o întrebare de la Transport Canada cu privire la aceeaşi problemă.

NHTSA a spus Ford că detaşarea ornamentelor în timpul conducerii reprezintă un pericol pentru siguranţa rutieră pentru alte vehicule. Ford a spus că are cunoştinţă de 14.337 de rapoarte de garanţie care pretindeau lipsa sau detaşarea pieselor exterioare ale stâlpului A.

Related posts