Ford Mondeo Vignale – pretenții premium pentru Ford

Da mai departe!

După doi ani de teasinguri pe la saloane auto, iată că primul produs Vignale al Ford a fost lansat și este în sfârșit testat de noi. Bazată pe Mondeo, această formă supremă de echipare a unei mașini Ford o duce pe aceasta în segmentul premium.

Până la apariția acestei versiuni, cel mai scump și echipat Mondeo era Titanium. În funcție de variantă și mai scump cu 5-6.000 euro este acest Vignale. Variantele premium ale Ford sunt disponibile atât în varianta sedan, cât și în cea Break.
Practic, noi am testat varianta sedan echipată cu motor diesel de 2 litri care produce 190 CP. Acesta era cuplat la o cutie automată. Ni se pare că Vignale aduce mai multe față de celelalte variante Mondeo și în materie de confort și comportament la drum.
Pe acest model de test am făcut cunoștiință prima dată cu sistemul inteligent de tracțiune integrală al Ford pe un sedan de clasă medie.
În ceea ce privește partea de design, Mondeo în această versiune de top primește jante din aliaj Vignale de 20 de inch, cu finisaj de înaltă calitate, embleme „Vignale”, mânere usi și carcase oglinzi cromate, grilă radiator tip plasă și culoarea exclusivă „Nocciola”.
Ford Mondeo Vignale primește în interior de asemenea capitonaj matlasat, inserții cromate și cotiere din piele pentru interiorul portierelor , precum și scaune exclusiviste îmbrăcate în piele cu finisaj de înaltă calitate „Vignale”, plăcută la atingere, care se regăsește și pe volan, bord, consola centrală, partea superioară a portierei și cotiera centrală. Pragurile inscripționate în relief și preșurile premium cu tiv de înaltă calitate completeaza ambianța care combină construcția tradițională de limuzine cu tendințele contemporane în materie de design și materiale utilizate.
Ford SYNC cu sistemul de conectivitate integrat MyFord Touch va permite integrarea telefoanelor inteligente și va oferi capabilitate WiFi, în timp ce sistemul Park Assist, de asistare la parcare cu fața și cu spatele, cu Rear View Camera (cameră video retrovizoare) va face operațiunea de parcare mai ușoară, iar farurile Adaptive LED vor oferi o vizibilitate superioară.
Toate sistemele de siguranță importante, dar și cele mai noi sunt disponibile pe acest model de top.
Primul model Ford Vignale se va baza pe noul Mondeo, urmat curând de alte modele Vignale pe piața.
Vignale reprezintă semnătura Ford pentru un produs premium și o experiență personalizată.
Ford Mondeo Vignale este primul model care va fi lansat ca parte a experienței Vignale și în curând vor urma și alte produse, inclusiv Ford S-MAX. Vignale simbolizează viziunea Ford pentru cel mai rafinat nivel de execuție în privința design-ului și calității materialelor folosite atât la exteriorul, cât și la interiorul vehiculului.
Fiecare proprietar al unui Ford Vignale se va bucura de asistența unui „Relationship Manager”, un om dedicat exclusiv relației cu clientul, deoarece pentru clientul Vignale timpul este prețios, iar experiențele de calitate reprezintă o prioritate.
În plus, clienții Vignale pot apela consultanții Vignale One Call 24 de ore pe zi, pentru asistență suplimentară. Interacțiunile cu clienții reprezintă o prioritate, fie că este vorba de răspunsul la o întrebare tehnică, stabilirea unei vizite într-o locație FordStore, soluționarea unei probleme a unui client sau programarea unei operațiuni service.

Ford Mondeo 2.0 TDCi 4×4 Vignale
0-100 km/h: 9,3 secunde
Viteza maximă: 221 km/h
L/l/î: 4.871/1.852/1.482
Masă proprie: n/a
Volum portbagaj (l): 550
Cilindree (cmc): 1.997
Putere (CP): 180 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 2.000 rpm
Consum mediu: 5,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts