Ford lansează o versiune a lui Puma cu motor de un litru și 170 CP

Da mai departe!

Ford a lansat noul Puma ST Powershift, vehicul echipat cu cea mai puternică versiune a motorului Ford EcoBoost de 1.0 litri, modelul este produs la Craiova, anunță compania într-un comunicat.

Cu un potențial crescut, grație sistemului mild-hybrid de 48 de volți, unitatea de propulsie a Ford Puma ST Powershift dezvoltă o putere maximă de 170 CP și un cuplu maxim de 248 Nm.

Motorul de 1 litru este cuplat la o cutie automată cu dublu-ambreiaj, cu șapte trepte, care permite schimbarea rapoartelor prin intermediul clapetelor de pe volan. Transmisia Ford Powershift îmbină experiența de condus sportivă cu ușurința în utilizarea de zi cu zi.

Noua versiune Puma ST Powershift preia întregul tren de rulare de la Puma ST 1.5 EcoBoost și toate setările sale specifice de performanță.

Alături de elementele de confort, de spațiul interior generos și de soluțiile practice, inclusiv MegaBox, noul Puma ST Powershift propune experiențe de condus tipice modelelor Ford Performance. Accelerația 0-100 km/h este realizată în 7,4 secunde, în timp ce valorile de eficiență sunt foarte bune – un consum de 6,3 l/100 km și emisii de 144 g/km CO2.

Sistemul mild-hybrid activează recuperarea energiei mai rapid decât la alte versiuni și permite o reîncărcare mai rapidă a acumulatorului litiu-ion. Astfel, demarorul integrat (cu rol de generator) poate susține o perioadă mai lungă de creștere a cuplului la accelerații și aduce un nivel de performanță îmbunătățit în regimul de turații joase ale motorului. În plus, recuperarea mai accentuată a energiei cinetice permite un plus de 10 CP din partea sistemului mild-hybrid.

Astfel, sistemul de propulsie aduce un plus de circa 10% la nivel de putere maximă, comparat cu versiunea de 155 CP a motorului 1.0 EcoBoost. Cu 170 CP disponibili la 5.750 rpm și 248 Nm, Puma ST Powershift produce exact de două ori puterea pe litru față de un Focus ST170 din 2002.

Related posts