Ford a ales numele ”F-150 Lightning” pentru primul său pick-up electric

Da mai departe!

Ford a anunţat că a ales numele „F-150 Lightning” pentru prima sa camionetă pick-up electrică şi estimează că prezentarea oficială va fi pe 19 mai, la un eveniment organizat la sediul său din Dearborn (Michigan), relatează agenţia EFE.

Lansarea va fi transmisă în direct pe reţelele de socializare şi va putea fi văzută în 18 locuri emblematice din SUA, precum Times Square, din New York, a menţionat compania printr-un comunicat.

„F-150 Lightning” este o versiune a camionetei F-150, autovehiculul cel mai vândut în SUA de mai bine de patru decenii şi principala sursă de venituri a companiei.

Ford a explicat, în comunicat, că producţia modelului „F-150 Lightning” va începe în primăvara lui 2022 la Rouge, o nouă fabrică de montaj situată în apropiere de Detroit.

Fabrica, în care Ford a investit 700 milioane de dolari şi care este situată aproape de centrul unde se produce versiunea tradiţională a F-150, va avea circa 500 de angajaţi.

„F-150 Lightning” va fi comercializată la mijlocul anului 2022 pentru a concura cu Cybertruck de la Tesla sau GMC Hummer de la General Motors (GM).

Ford, ca şi alţi producători americani, a accelerat transformarea într-o companie de vehicule electrice. „F-150 Lightning” este o piesă de bază a acestei modernizări, pe care a demarat-o la finele anului trecut cu lansarea SUV Mustang Mach-E.

În februarie, Ford a anunţat că va creşte investiţiile în vehiculele electrice la 22 miliarde de dolari până în 2025.

Preşedintele şi directorul general al Ford, Jim Farley, consideră că noua camionetă electrică va intra pe lista de autovehicule-cheie din istoria sectorului, pe care a inclus modele ale unor competitori precum Toyota sau Tesla.

El a subliniat că, „din când în când, apare un nou vehicul care modifică ‘statu quog-ul şi schimbă regulile jocului: Model T, Mustang, Prius, Model 3”.

„Acum vine F-150 Lightning”, a adăugat el.

Numele de „F-150 Ligthning” a fost deja utilizat de Ford la finele secolului XX pentru o camionetă pick-up cu performanţă ridicată, echipată cu un motor de 5,8 litri, V8, cu o putere de 240 de cai.

Related posts