Fiecare Taycan devine un automobil unic prin Porsche Exclusive Manufaktur

Da mai departe!

Prima mașină sport complet electrică de la Porsche poate fi finisată manual cu măiestrie, primind elemente de înaltă calitate și pachete de echipamente speciale pentru exterior și interior, pentru a obține un grad de personalizare și mai mare. Printre cele 90 de opțiuni exclusive oferite de divizia Manufaktur a companiei din Zuffenhausen se numără pachetul Sport Design în trei variante și jante Exclusive Design de 21 inci cu inserții din fibră de carbon. Deosebit de atrăgătoare sunt și farurile Matrix LED cu elemente de culoarea Glacier Ice Blue.

Porsche Exclusive Manufaktur din Zuffenhausen și-a mărit capacitatea astfel încât să fie pregătit pentru lansarea Taycan: spațiul fabricii a fost extins cu o treime, până la 2.000 de metri pătrați și au fost adăugate patru stații de lucru cu platformă de ridicare. De asemenea, s-au creat 150 de metri pătrați de spații de depozitare, iar spațiile logistice pentru automobile au fost optimizate cu o conexiune directă la instalația de încărcare a mașinilor finalizate. Și echipa de lucru s-a mărit cu noi experți în finisarea automobilelor.

Pentru un aspect și mai dinamic, sunt disponibile trei variante ale pachetului Sport Design: acestea diferă prin modul în care sunt finisate inserțiile din șorțul frontal inferior, din panourile ușilor și din aripioarele laterale ale difuzorului. În funcție de pachet, acestea sunt vopsite în culoarea exterioară sau în negru lucios sau sunt realizate din carbon.
Farurile Matrix LED cu Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) sunt disponibile cu un design 3D care amintește de o placă de circuit în carcasa farurilor, precum și cu elemente de lumină de zi în Glacier Ice Blue de la Porsche Exclusive Manufaktur. Roțile Exclusive Design de 21 inci cu inserții din carbon forjat și grunjos combină o aerodinamică excelentă cu o construcție ușoară: reducerea de greutate la setul de patru roţi este de peste trei kilograme, comparativ cu o variantă similară de roți, dintr-un alt material.

Pachetul interior Carbon este inspirat din motorsport: zonele mari din ușile din față și din spate, precum și elementele de contrast din lateralele consolei centrale sunt finisate în carbon mat. Pachetul de accent oferă, de asemenea, o gamă de culori contrastante la interior, cu pragurile ușilor din față și din spate vopsite în culoarea exterioară. Caracterul sportiv al noului Porsche Taycan este subliniat de centurile de siguranță disponibile în culorile: albastru grafit, maro trufă, bej, creion, mure, maro meranti, gri ardezie și roșu Bordeaux.

Despre Porsche Exclusive Manufaktur
Personalizarea automobilelor de producție este competența de bază a Porsche Ex-clusive Manufaktur. Se bazează pe interacțiunea dintre măiestrie și tehnologia pentru a crea pentru fiecare client un automobil personalizat până în cele mai mici detalii. Cei peste 30 de angajați Manufaktur au acces la o gamă extrem de largă de opțiuni de personalizare vizuală și tehnică, atât pentru exterior, cât și pentru interior. La ex-terior, iluminarea, roțile, precum și motorul și şasiul pot fi personalizate.

La aceasta se adaugă o gamă largă de culori speciale și materiale de înaltă calitate, precum piele, carbon, aluminiu și finisaje din lemn elegante pentru elementele interi-oare. Chiar și dorințe care nu sunt acoperite de cele 600 de opțiuni de comandă din programul de personalizare pot fi realizate de Porsche Exclusive Manufaktur pentru anumite modelele, cu respectarea cerințelor privind calitatea, tehnologia, siguranța rutieră și a legilor internaționale.
Pe lângă mașinile speciale pentru clienți, Porsche Exclusive Manufaktur fabrică și automobile în serii limitate, cum ar fi recentele 911 Turbo S Exclusive Series. Manufaktur s-a specializat în lucrări de personalizare încă din 1986. Tradiția mașinilor sport este transmisă mai departe modelelor viitoare într-o manieră elegantă, cu o referire autentică la istoria Porsche și cu o mare atenție la detalii. Ca parte a strategiei Heritage Design, Porsche Exclusive Manufaktur lucrează împreună cu departamentul de design Style Porsche la proiectarea unor concepte excepționale de automobile care îmbină trăsăturile istorice cu mărcile contemporaneității. Obiectivul este de a oferi mașinilor sport exclusiviste o tușă finală folosind interpretări contemporane ale elementelor de design provenite de la legendarele automobile ale anilor 1950, 1960, 1970 și 1980.

 

Related posts