Ferrari și Porsche, avantajate de compromisul dintre Comisia Europeană și Germania pe tema e-combustibililor

Da mai departe!

Acceptarea utilizării e-combustibililor după 2035 permite mărcilor auto cu vehicule sport să păstreze în gamă mașini cu motoare termice. Ferrari și Porsche sunt doar două dintre brandurile avantajate.

Directorul general de la constructorul auto italian Ferrari a salutat planurile de a excepta autoturismele care utilizează e-combustibili de la planificata interzicere a comercializării în UE a autoturismelor care utilizează motoare pe combustie din 2035.

Această decizie va da producătorului italian de automobile sportive „o mai mare libertate în ceea ce priveşte schema de producţie”, a spus CEO-ul de la Ferrari, Benedetto Vigna.

Ferrari, un producător renumit pentru automobilele sale cu puternice motoare pe benzină, a început deja să producă automobile de tip plug-in hybrid şi a promis că va lansa primul său automobil complet electric în anul 2025. Vigna a spus că noul model electric va fi „o maşină unică”, dar nu a oferit alte detalii precizând că păstrarea secretului face parte din reţeta firmei.

Benedetto Vigna a mai spus că se aşteaptă ca preţul e-combustibililor să scadă în următorii ani, pe măsură ce vor fi dezvoltaţe mai multe facilități de producție, adăugând că Ferrari are de gând să îşi menţină planurile de electrificare.

Separat, grupul auto german Volkswagen AG a apreciat că soluţia de compromis la nivel european privind e-combustibilii va ajuta cel mai mare producător european de automobile să dezvolte modele sportive precum Porsche 911.

„În opinia noastră e-combustibilii sunt un adaos util la actuala flotă de motoare pe combustie. Combustibilii ecologici din energii regenerabile contribuie la o mobilitate sustenabilă, acordul dând producătorilor şi mai ales consumatorilor o perspectivă clară pentru planificare”, a informat Volkswagen.

Eforturile Volkswagen în domeniul combustibililor sintetici au în vedere în primul rând divizia de automobile sportive Porsche AG, care nu intenţionează să producă o versiune plug-in a modelului 911. Directorul general al mărcilor Volkswagen şi Porsche, Oliver Blume, a fost criticat anul trecut după ce, la un eveniment intern, s-a lăudat că a făcut lobby cu succes pentru includerea combustibililor ecologici în acordul de coaliţie al noului guvern de la Berlin.

Related posts