EuroNCAP dă o singură stea altui produs Dacia și spune că producătorul a mers într-o direcție greșită cu Jogger

Da mai departe!

Organismul independent de testare de siguranță EuroNCAP a dat publicității rezultatele unei noi serii de teste ale modelelor nou intrate pe piață. Dacia Jogger a primit doar o stea.

Oficialii EuroNCAP, organismul independent european care testează siguranța mașinilor nou-intrate pe piață, au publicat astăzi rezultatele verificărilor făcute pentru modelele DS4, Honda HR-V și Dacia Jogger. Din nefericire, modelul mărcii românești, parte a grupului Renault, a primit o singură stea.

„Dacia a mers în direcția greșită cu Jogger, derivat al lui Sandero Stepway, câștigând doar o stea”, notează EuroNCAP. Fiind considerat un derivat al modelului Sandero Stepway (la rândul său un derivat al Sandero), Jogger nu a fost testat complet (n.n. – chiar și imaginile date publicității de EuroNCAP aratând testul modelului Sandero Stepway), inginerii rezumându-se să verifice elementele suplimentare față de modelele de bază.

Astfel, deși ar fi putut primi două stele, la fel ca în cazul cuplului Sandero – Sandero Stepway, Dacia Jogger a fost penalizată pentru că, în varianta cu șapte locuri, nu există avertizare electronică pentru cuplarea centurilor de siguranță.

„Dacia Jogger, care împarte aceeași platformă cu modelul de două stele Sandero Stepway testat de Euro NCAP anul trecut, coboară fără voioșie la o stea. Mașina este oferită în variante cu cinci locuri pe două rânduri sau șapte locuri pe trei rânduri. Avertizarea pentru centura de siguranță nu este disponibilă pentru locurile de pe ultimul rând de scaune al modelului cu șapte locuri. Inevitabil, mașina pierde o fracțiune de punct în comparație cu modelul din care este derivată și depășește astfel marja mică pe care Sandero o avea pentru a primi două stele”, menționează oficialii EuroNCAP.

Mai exact, dacă în varianta cu cinci locuri pe două rânduri de scaune mașina îndeplinește standardele necesare acordării a două stele, lipsa unui avertizării pentru cuplarea centurii pe ultimul rând de scaune face ca varianta cu șapte locuri pe trei rânduri de scaune să nu mai treacă pragul celor două stele. Cum EuroNCAP ia în calcul cel mai slab punctaj atunci când stabilește rezultatele, Dacia Jogger a fost încadrată la o singură stea.

În schimb, modelul DS 4 a primit patru stele, ca și a treia generație Honda HR-V.

Related posts