Economia României, influenţată de evoluţia companiilor auto

Da mai departe!

Anul 2024 este prognozat să fie unul dificil, majoritatea companiilor – nu doar cele din sectorul auto – fiind preocupate să identifice modalităţi de a livra valoare către investitori. România are un rol important în piața auto europeană, de aceea economia este influențată de aceasta.

Având în vedere că impulsionarea consumului pare foarte dificilă, într-un mediu cu dobânzi ridicate care restrâng tot mai mult puterea de cumpărare a populaţiei, companiile se orientează către optimizarea costurilor. Astfel, au fost anunţate disponibilizări la scară largă pentru multe firme precum Ford, Tesla sau General Motors.

Trebuie evidenţiat că România depinde foarte mult de evoluţia economică externă, fiind strâns corelată cu economiile europene, în special cu cea germană, dar şi cu cea a Chinei. Germania continuă să traverseze o perioadă mai dificilă, se arată într-un raport al XTB România.

Potrivit datelor furnizate de Eurostat, România ocupă locul 3 între statele membre ale blocului comunitar cu cele mai semnificative creşteri ale producţiei industriale în luna martie, cu un nivel de 3,5%.

Related posts