După eșecul cu Skywell, Allview lansează în România primul microcar electric sub brand propriu

Da mai departe!

Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, se lansează în industria auto cu propriul brand, după ce în urmă cu doi ani a intrat pe piața de distribuție de automobile. Divizia Visual EV va lansa un model despre care spune că „e mică, e ZEN”.

Allview Auto se lansează ca brand de automobile pe 12 decembrie, în București, odată cu prezentarea primului autovehicul pe care îl va vinde sub propria marcă. Deocamdată nu a fost anunțat oficial numele acestui prim model, dar compania a prezentat în primăvara acestui an, în cadrul Bucharest Tech Week. un automobil de oraș, din segmentul microcar, care era identic cu mașina chinezească BAW Yuanbao, produsă de una dintre cele mai mari companii auto din China, MAIC.

Modelul Yuanbao, care ar putea să reprezinte primul model cu care Allview Auto intră pe piața din România, este echipat cu variante de baterii între 9,6 și 13,6 kW, iar motorul cu care este oferită are 20 kW (27 CP).

Mașina are numai 3,16 metri lungime și un ampatament de 2,05 metri, cu o lățime de 1,50 metri.

Allview a intrat în segmentul de distribuție de automobile în 2021, cu divizia Visual EV Distribution SRL, când a început comercializarea modelului Skywell ET5. Deși inițial se zvonea că modelul va fi vândut sub un brand propriu, el a intrat pe piața românească sub numele original, fiind doar importat și distribuit de brașovenii de la Allview. Mașinile Skywell sunt produse de compania Skyworth, fondată de Huang Hongsheng, care este furnizorul de echipamente electronice pe care Allview le vinde pe piața din România.

Divizia Skyworth Auto și cea de New Energy au stat, în 2017, la baza dezvoltării primului model al grupului, Skywell ET5, un SUV cu dimensiuni medii, ce a fost prezentat oficial la începutul lui 2021. Pentru a putea asigura serviciile postvânzare clienților, Visual EV a semnat un parteneriat cu dealerul Skoda, Brady Trade.

Skywell ET5, „primul SUV strategic” al companiei Skyworth, a pornit la drum în România cu planuri mari: 200 de unități vândute pe an și 5 dealeri. Din nefericire, nici măcar 10% din cifra propusă inițial nu a reușit să fie realizat.

Related posts