DS 7 primește un facelift consistent

Da mai departe!

Designul SUV-ului DS 7 primește modificări semnificative în partea din față și spate. În continuare elegant, faceliftul DS 7 oferă un plus de dinamism, cu linii mai ascuțite și mai structurate și un design foarte coerent.

Partea frontală cu totul nouă se remarcă prin liniile mai ascuțite, care contribuie la echilibrul tuturor elementelor. Grație legăturii strânse dintre DS DESIGN STUDIO PARIS și echipa de producție de la uzina din Mulhouse (Franța), care au lucrat îndeaproape, au fost obținute rezultate de excepție în materie de calitate și robustețe.

Semnătura luminoasă evoluează cu un aspect și mai expresiv. Combinația dintre noile faruri DS PIXEL LED VISION 3.0, mai subțiri și luminile de zi DS LIGHT VEIL este fluidă și se realizează în spiritul haute couture.

DS WINGS și grila sunt acum mai mari, în timp ce bara de protecție a fost redesenată, cu o gamă de culori care variază în funcție de versiune.

Și mai subțiri, farurile spate LED cu efect de vortex care imită solzii unei reptile, au fost, de asemenea, redesenate, cu un finisaj metalic de nuanță închisă. Acestea subliniază expresia unică alui DS 7. Capacul portbagajului și emblema au fost reproiectate cu linii mai ascuțite, în timp ce denumirea “DS AUTOMOBILES”, care înlocuiește numele de “CROSSBACK” semnează acum partea din spate, vizual lărgită, a Noului DS 7.

Roțile contribuie la caracterul profilului lui DS 7. Prevăzute cu inserții, noile jante de 19 inch EDINBURGH și SILVERSTONE optimizează eficiența aerodinamică, în timp ce tratamentul lor stilistic mărește efectul diametrului perceput. Jantele noi BROOKLYN de 21 inch, cu design tehnic sculptat sunt disponibile numai pe DS 7 E-TENSE 4×4 360.

Ornamentele geamurilor și barele de plafon sunt oferite cu o versiune Gloss Black pentru a accentua dinamismul siluetei.

Ca și cele mai mari case de modă din Paris, DS Automobiles acordă o atenție deosebită calității materialelor și finisării fiecărui detaliu. Tapițeria oferită de interiorul Noului DS 7 contribuie la un univers în care fiecare călătorie capătă o nouă dimensiune.

Culmea rafinamentului, noul DS 7 OPERA propune două culori pentru pielea Nappa:  Noir Basalte sau Gris Perle. Pielea de înaltă calitate, prezentă pe suprafețe largi, adaugă interiorului o notă naturală și rafinată.

O tapițerie nouă, cu efect drapat pe decorurile din piele Nappa îmbracă acum planșa de bord și panourile ușilor. Fără cusături sau îmbinări, aceasta păstrează atingerea și aspectul pielii naturale. Pielea este înnobilată prin embosare, cu linii care amintesc de semnătura DS LIGHT VEIL.

Interiorul reflectă atenția acordată celor mai mici detalii, cu cusături perlate oferite în noile culori White și Zephyr, un volan din piele naturală cu un airbag acoperit cu piele, inserțiile în relief „Clous de Paris” – emblematice pentru modelele DS Automobiles-fără a uita de tapițeria cu model brățară de ceas oferită pentru prima dată în nuanța Gris Perle.

Interiorul RIVOLI, la fel de rafinat, propune culoarea Noir Basalte și oferă un decor cu cusături căptușit, asociat cu tapițerie Claudia Leather, cu o granulație mai pronunțată a pielii.

Interiorul PERFORMANCE LINE prezintă o culoare neagră mai intensă, cu material textil din microfibră Alcantara® și cusături Or și Carmin, care accentuează aspectul dinamic.

Interiorul BASTILLE a fost reînnoit cu un nou finisaj DS Canvas și o granulație Noir Basalte inspirată de pielea de pește.

Toate aceste interioare sunt optimizate cu un iluminat ambiental care poate fi personalizat și un nou model bazat pe inserțiile în relief „Clous de Paris”.

Lider în segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scăzute emisii de CO2 în Europa în ultimii doi ani și multiplă campioană la Formula E, DS Automobiles propune mai multe tipuri de motorizări pentru Noul DS 7, inclusiv o gamă largă de versiuni plug-in hybird cu 225, 300 și 360 CP.

Noul DS 7 E-TENSE 225 este echipat cu o motorizare pe benzină PureTech 180 și un motor electric de 110 CP, cuplate la cutia de viteze automată cu 8 rapoarte și tracțiune pe 2 roți motrice.

Noile DS 7 E-TENSE 4×4 300 și DS 7 E-TENSE 4×4 360 introduc tracțiunea pe patru roți motrice, cu un motor PureTech 200 și un motor electric de 110 și 112 CP pe fiecare punte. Versiunea 360 primește reglaje specifice, realizate de echipa DS PERFORMANCE.

O baterie nouă de 14.2 kWh oferă o autonomie de până la 65 de kilometri în ciclu combinat WLTP cu zero emisii și de până la 81 de kilometri în ciclul urban. Timpul de încărcare este de aproximativ 2 ore cu un încărcător de 7.4kW.

Motorizarea BlueHDi 130 este în continuare disponibilă în gamă. În afara Europei, motoarele pe benzină PureTech cu 130, 215 și 225 CP vor fi, de asemenea, disponibile.

Noul DS 7 se află printre cele mai eficiente modele din clasa sa, în special datorită greutății sale reduse.

NOUL DS 7 E-TENSE 4×4 360 Spiritul Grand Touring al mărcii DS Automobiles este întruchipat de Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360. Pentru a susține acest aflux de putere (motor pe benzină de 200 cai putere, motor electric față de 110 cai putere și motor electric spate de 112 cai putere), Noul DS 7 E-TENSE 4×4 360 beneficiază de reglajele speciale realizate de către DS PERFORMANCE, în special prin gestionarea optimizată a energiilor. Modelul beneficiază de aplicația DS ENERGY COACH care permite conducătorului auto să maximizeze recuperea de energie în fazele de frânare. Șasiul este coborât cu 15mm, ecartamentul este mai lat (+24mm în față, +10mm în spate), iar frânele față au un diametru de 380 de milimetri, cu etriere ce poartă semnătura DS PERFORMANCE. Jantele noi BROOKLYN de 21 inch vin în completarea noii nuanțe Lacquered Grey al cărei efect sidefat pune în valoare liniile și carisma acestei versiuni. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 5,6 secunde, iar pornirea-oprirea pe o distanță de 1.000 de metri se realizează în 25,4 secunde.

TEHNOLOGIA de la bordul lui DS7

Sistemul de infotainment este una dintre noutățile majore aduse de Noul DS 7 prin includerea SISTEMULUI DS IRIS. Noua soluție introduce o interfață complet reproiectată, în totalitate configurabilă, responsivă și fluidă și susținută de recunoaștere vocală în limbaj natural. Ecranul tactil 12” de înaltă rezoluție redesenat afișează un meniu format din widget-uri pentru a accesa toate funcțiile cu un singur gest: pentru a controla navigația conectată, climatizarea, sursele audio digitale și informațiile cu privire la condus. Ecranul de mari dimensiuni, ușor de utilizat, permite, de asemenea, afișarea imaginilor din față și din spate, oferite de noile camere digitale de înaltă rezoluție și oferă acces la funcția Mirror Screen prin wi-fi.

Un nou panou de instrumente digital de 12 inch, cu afișaje care pot fi modificate și personalizate, prezintă o nouă grafică, cu toate informațiile esențiale, cum ar fi fluxul de energie pe versiunile plug-in hybrid.

Noul DS 7 beneficiază de tehnologii de ultimă generație, pentru un plus de confort și relaxare la bord, precum DS ACTIVE SCAN SUSPENSION și DS NIGHT VISION.

Sistemul DS ACTIVE SCAN SUSPENSION este unul cu totul inedit în segment. Acesta se bazează pe o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, pe patru senzori de altitudine și trei accelerometri care scanează în timp real imperfecțiunile drumului. Datele sunt transmise către un calculator care acționează independent asupra fiecărei roți.

DS NIGHT VISION oferă o vizibilitate excelentă pe timp de noapte. O cameră cu infraroșu amplasată la nivelul grilei față detectează prezența pietonilor, bicicliștilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 100 metri. Imaginile furnizate de cameră sunt afișate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt încadrate cu galben, apoi cu roșu dublat de un semnal sonor, în funcție de cât de iminent este pericolul. 

Siguranța este optimizată cu DS DRIVER ATTENTION MONITORING și DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonomă de nivel 2.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING evaluează atenția șoferului și monitorizează traiectoria mașinii cu ajutorul a două camere video. În cazul în care este detectată o stare de somnolență sau o lipsă de atenție, sistemul emite un avertisment sonor care se aude în habitaclu și este afișat pe ecranul central. Noul DS 7 este echipat cu DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonomă de nivel 2, ce asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la bord. Viteza este ajustată în funcție de mediul în care rulează DS 9. Sistemul folosește senzori pentru a poziționa perfect vehiculul pe banda de rulare, controlând direcția.  DS DRIVE DS DRIVE ASSIST funcționează la viteze de până la 180km/h (în funcție de legislația țării) și gestionează viteza și traiectoria mașinii, sub supravegherea conducătorului auto, garantând confortul și relaxarea la volan.

Related posts