Divizia de leasing operațional auto a Societe Generale (ALD) va plăti 4,9 miliarde euro pentru achiziţionarea LeasePlan

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ALD, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea companiei LeasePlan, tranzacţia ducând la crearea unui nou lider de piaţă pe acest segment şi la creşterea valorii pentru acţionarii SocGen, transmite Reuters.

În urma acordului de cumpărare va rezulta o nouă entitate extinsă, cu o flotă combinată de aproximativ 3,5 milioane de vehicule, a informat grupul bancar francez.

În urma tranzacţiei, divizia de leasing auto a SocGen îşi va extinde activitatea, beneficiind de mai multe vehicule electrice.

În ultimii ani, pentru a-şi consolida profitabilitatea şi solvabilitatea financiară, Societe Generale şi-a restructurat operaţiunile în special prin vânzarea unor operaţiuni din Europa Centrală şi de Est, precum şi prin reorientarea activităţilor de corporate şi investment banking.

Preţul acţiunilor SocGen a urcat cu aproximativ 90% în ultimul an, redresându-se în urma pierderilor de la începutul pandemiei de COVID.

„Această propusă tranzacţie este un pas major pentru ALD şi pentru grupul Societe Generale. În ultimii zece ani, datorită viziunii pe termen lung şi a execuţiei riguroase, am poziţionat ALD astfel încât să profite de pe urma potenţialului ridicat de creştere de pe piaţa mobilităţii sustenabile”, a afirmat directorul general al SocGen, Frederic Oudea.

Grupul bancar va deţine o participaţie majoritară de 53% în noua entitate formată în urma preluării LeasePlan de către ALD.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts