Departamentul de Transport al SUA a propus standardizarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice

Da mai departe!

Departamentul de Transport al SUA (USDOT) a propus standarde și cerințe minime pentru viitoarele stații de încărcare pentru vehicule electrice finanțate din fonduri publice.

Luând ca punct de start un program guvernamental de finanțare în valoare de cinci miliarde de dolari, US DOT vrea să impună ca stațiile de încărcare pentru vehicule electrice să utilizeze încărcătoare rapide DC și să aibă cel puțin patru porturi capabile să încarce simultan patru vehicule electrice, fiecare având o putere egală sau mai mare de 150 kW.

Conform USDOT, doar cu astfel de stații de încărcare potențialii utilizatori de mașini electrice vor avea „soluții convenabile de încărcare”.

Desfășurarea unei rețele naționale performante de stații de încărcare pentru vehicule electrice este esențială pentru eforturile administrației Biden de a determina mai mulți americani să treacă la vehicule electrice, chiar dacă eforturile pentru a asigura mai multe fonduri proiectelor de acest tip nu au avut mare succes Congres.

Președintele american Joe Biden dorește ca, până în 2030, 50% dintre toate vehiculele noi vândute să fie electrice sau plug-in hybrid. Totodată, până în același an este prognozată și existența în SUA a 500.000 de noi stații de încărcare pentru vehicule electrice.

În acest context, standardele vizate de USDOT țintesc asigurarea că rețeaua de încărcătoare finanțată de guvern „va fi ușor de utilizat, fiabilă, accesibilă tuturor americanilor și interoperabilă între diferite companii de încărcare, cu sisteme de plată similare, informații despre prețuri, viteze de încărcare, etc”.

„Toată lumea ar trebui să poată găsi o stație de încărcare funcțională când și unde are nevoie de ea – fără să-și facă griji că plătește mai mult sau că serviciul este mai slab din cauza locului în care locuiește”, a declarat secretarul american pentru Transport, Pete Buttigieg.

Related posts