De 8 Martie, jurnalistele auto au ales KIA EV9 drept „Cea mai bună mașină din lume a anului 2024”

Da mai departe!

Kia EV9 a fost desemnată „Cea mai bună mașină din lume a anului 2024” de către un apreciat juriu al Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY). În mod potrivit, această recunoaștere coincide cu sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii. În urma evaluărilor aprofundate ale a 75 de jurnaliste auto din 52 de țări de pe cinci continente, Kia EV9 a ieșit triumfător dintr-un grup de 63 de concurenți. Cea mai recentă distincție crucială a modelului EV9 subliniază versatilitatea de neegalat și capacitatea excepțională a SUV-ului 100% electric de a răspunde nevoilor diverse ale consumatorilor la nivel global.

Cu o capacitate de șapte locuri și un design inovator, Kia EV9 stabilește noi standarde în segmentul SUV-urilor electrice, prezentând tehnologie avansată și performanțe excepționale. Caracteristicile demne de remarcat includ încărcarea bidirecțională și capabilitățile de încărcare ultra-rapidă, care stabilesc repere pentru confort și eficiență.

Judecătorii au lăudat modelul EV9 ca fiind un pas revoluționar în plus pe piața automobilelor electrice, invocând accesibilitatea, ușurința de utilizare și atractivitatea sa pe scară largă. Inovația Kia în realizarea unui SUV mare cu aerodinamică remarcabilă și tehnologie avansată, precum și interiorul „family-friendly” și experiența familiară de condus a SUV-ului au fost lăudate. Versatilitatea și performanța modelului „navă-amiral” Kia, în special în condiții dificile de iarnă, au fost evidențiate, alături de interiorul său spațios și performanța robustă. În plus, Kia a fost lăudată pentru că a furnizat un automobil electric multifuncțional, rezistent, cu o eficiență energetică excepțională.

Recunoașterea din acest an pentru EV9 urmează triumfului modelului Kia Niro de anul trecut, care a fost desemnată „Cea mai bună mașină din lume a anului 2023” în cadrul premiilor WWCOTY 2023. Kia EV9 își continuă seria impresionantă de premii, care include modelul ca finalist „Top Three in the World” la premiile „World Car Awards 2024”. De asemenea, SUV-ul a câștigat categoria „Family Cars” la premiile „ Golden Steering Wheel 2023” și a fost desemnat „Mașina de lux a anului 2024 în Germania” (German Luxury Car of the Year 2024), prezentând spectrul larg de capabilități ale modelului.

Iată ce au declarat unii dintre membri juriului:

„Kia EV9 este cu adevărat revoluționar pentru automobilele electrice. Acesta va fi automobilul la care ne uităm înapoi și vom spune „aceasta este momentul în care automobilele electrice au devenit cu adevărat accesibile, ușor de utilizat și de dorit pentru toți consumatorii. Niciun alt automobil nu și-a asumat aceleași riscuri și nu a împins provocările de proiectare și inginerie la aceeași limită.” Tanya Gazdik, SUA

„Kia a dezvoltat un SUV mare, cu motor electric, care se remarcă prin aerodinamică bună, design inovator, niveluri înalte de tehnologie – cu conducere autonomă de până la nivelul 3. Și pentru că oferă încărcare bidirecțională și rapidă de 800 de volți.” Sara Soria, Spania.

„Acceptarea pe scară largă a electrificării va depinde de disponibilitatea automobilelor electrice în majoritatea segmentelor. Kia EV9 oferă un interior potrivit pentru familii și, pe deasupra, o experiență de condus apropiată de cea a mașinilor pe benzină, dar fără emisii. Ar trebui să cucerească mulți cumpărători care nu sunt obișnuiți cu puterea electrică și vor fi mai confortabili cu un automobil care le este familiar.” Jil McIntosh, Canada

„O mașină electrică excepțional de nobilă, spațioasă, versatilă și multifuncțională. Tracțiunea integrală electronică este, de asemenea, capabilă, iar diferitele moduri de condus fac din EV9 un automobil excelent pentru iernile nordice și zăpadă. Am testat mașina în condiții de îngheț sub 25 de grade și m-am bucurat că EV9 s-a comportat în vremea rece de iarnă ca o mașină normală de lux: s-a încălzit rapid, kilometrajul nu a fost afectat prea mult de gradele cu minus. O mare realizare din partea producătorului auto coreean.” Ylle Rajasaar, Estonia.

„Kia EV9 dispune de cele mai avansate soluții de pe piață, precum o grilă frontală cu iluminare LED și un interior care se poate transforma într-un living datorită scaunelor care se rotesc la 180 de grade. Spațiul interior permite până la șapte ocupanți, iar cea mai puternică versiune cu două motoare electrice este capabilă să producă până la 384 CP cu performanțe impresionante.” Isadora Carvalho, Brazilia.

„Mașina este previzibilă într-un mod precis, făcând întotdeauna exact ceea ce îi ceri. Uneori chiar uit de rândurile de scaune suplimentare din spatele meu și cred că cei de Kia merită credit pentru asta. Cu EV9, aveți un automobil pregătit pentru viitor, nu doar pentru familiile în creștere, ci și pentru eficiența energetică”. Rowan Peperkamp, Țările de Jos

„EV9 m-a entuziasmat în legătură cu posibilitățile viitoare pentru automobilele electrice multifuncționale. Era greu de crezut că acest automobil mare, confortabil și versatil nu avea nevoie de un rezervor de benzină sau motorină.” Liz Swanton, Australia

Related posts