Daimler a aprobat investiţii de 60 de miliarde de euro pentru Mercedes-Benz, pentru perioada 2022-2026

Da mai departe!

Consiliul de supraveghere al grupului german Daimler a aprobat un plan de investiţii în valoare de 60 de miliarde de euro pentru divizia Mercedes-Benz Cars & Vans, aferent perioadei 2022-2026, transmite Reuters.

Comunicatul, publicat cu o săptămână înainte de separarea diviziei Cars & Vans de Daimler Truck & Buses, pe 10 decembrie, afirmă că producătorul  de vehicule de lux doreşte să fie lider în privinţa producţiei de vehicule electrice şi de software, după listarea sa la bursă.

Planurile existente, anunţate în octombrie 2020, de reducere a cheltuielilor de capital cu 20% faţă de nivelul din 2019, până în 2025, rămân în vigoare, iar noile cheltuieli se vor axa pe electrificare, digitalizare şi conducere autonomă.

Creşterea veniturilor nete pe vehicul şi implementarea modelelor de vânzări directe vor face parte din strategie, potrivit companiei, care a adăugat că progresele realizate în privinţa tehnologiei pentru baterii şi producţie ar trebui să ajute la reducerea costurilor vehiculelor electrice, în timp.

Related posts