Dacia Spring și Jogger primesc odată cu noua siglă și un preț mărit cu 1.000 de euro

Da mai departe!

Anunțate pentru finalul acestui an, la momentul la care a fost prezentată întreaga gamă restilizată cu o grilă nouă pe care stă noul logo al Dacia, modelele Jogger și Spring anunță noi întârzieri în livrare, care amână pentru primul trimestru din 2023 momentul în care clienții vor primi cheile mașinii. Mai mult, întârzierile aduc cu ele și scumpiri.

Primele mașini Spring și Jogger cu noul design al mărcii Dacia vor fi livrate abia în 2023, după cum a anunțat Dacia clienții din Franța, conform L’Argus. Informația confirmă declarațiile reprezentanților Dacia făcute la Paris, în timpul prezentării noii game, aceștia spunând atunci că modelele cele mai cerute, Spring și Jogger, au ajuns la cel puțin opt luni termen de livrare. Mai mult decât atât, clienții au fost informați că prețul mașinilor a crescut cu 1.000 de euro, fără ca vreun echipament suplimentar să fie instalat pe mașini. Procedura infirmă modul de lucru de până acum al Dacia.

Mihai Bordeanu, șeful Dacia România, a declarat jurnaliștilor la Paris că prețul de pe bonul de comandă făcut la momentul la care se plătește avansul este obligatoriu ca prețul cu care se facturează mașina. Jurnaliștii francezi scriu acum că toți clienții care au făcut comenzi sunt anunțați și li se cere confirmarea comenzii la noul preț, ceea ce înseamnă că ei trebuie să accepte, dar pot și refuza, să cumpere mașina cu un preț mai mare. În România, prețurile mașinilor Dacia a crescut în ultimul an cu câteva sute până la mii de euro, cum este cazul lui Spring, care a fost lansat la 18.100 de euro, versiunea superioară, Comfort, în timp ce versiunea ieftină nu a fost oferită niciodată clienților români.

Acum, prețul de listă pentru Spring este de 21.800 de euro, adică 3.700 de euro în plus față de lansare, 900 de euro în plus de la ultima scumpire. Jogger s-a scumpit, de la momentul lansării, cu aproape 2.000 de euro, dar numai în această vară prețul acestui model a crescut cu încă 500 de euro. Sandero este mai scump cu 1.500 de euro față de prețul anterior, iar Stepway costă mai mult cu 2.000 de euro. În fine, Dacia Duster costă în acest moment 15.550 de euro, după o ultimă scumpire de 200 de euro, dar cu un total de 1.450 de euro în plus față de 2021.

Related posts