Dacia Duster Black Touch – un pic de stil

Da mai departe!

Până la apariția în garajul nostru a lui Duster EDC, ne mulțumim și cu un test cu Dacia Duster Black Touch. Am testat cea mai nouă și cea mai tare versiune a SUV-ului autohton pe un traseu București-Constanța, chiar dacă este iarnă.

Dacia propune, în funcţie de ţară, o nouă versiune, Duster Black Touch, care se remarcă prin elemente de design menite să scoată în evidenţă eleganţa SUV-ului Dacia.
Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanţă care se regăseşte şi la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceaţă sunt puse în evidenţă de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagră, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion şi de ornamente în partea inferioară a barelor de protecţie, faţă şi spate, de culoare crom satinat.
La interior, faţada planşei de bord, de culoare negru grand brillant şi volanul îmbrăcat în piele, conferă un plus de eleganţă. Duster Black Touch propune astfel un look mai atrăgător şi un echipament complet incluzând, în Franţa, sistemul de navigaţie MediaNav şi camera de filmare pentru marşarier.
Modelul de test este echipat cu economicul motor 1.5 dCi de 109 CP. Acesta în combinație cu transmisia manuală cu 6 trepte oferă reprize foarte bune, iar în testul nostru de peste 600 kilometri am avut un consum ce nu a trecut de 5litri la 100 km. Evident, la acest lucru ne-a ajutat sistemul Stop & Start, dar și funcția Eco Mode.
Modelul dispune, în exclusivitate, de sistemul de asistență video la parcare. Imaginile captate de camera video dispusă în spatele mașinii sunt proiectate pe ecranul sistemului de navigație multimedia MediaNav, ușurând astfel sarcina șoferului în timpul manevrelor efectuate în marșarier. Mașina mai este echipată cu sistem de tracțiune integrală, Cruise Control, dar și ESP.

Dacia Duster Black Touch
0-100 km/h: 12,4 sec
Viteza maximă: 168 km/h
L/l/î:4.315/1.822/1.625
Masă proprie:1.395 kg
Cilindree (cmc): 1.461
Putere (CP): 109 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 260 la 1.750 rpm
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts