Dacia anunță că a vândut 5.000 de mașini electrice Spring în România

Da mai departe!

Dacia a anunțat astăzi că a fost vândut modelul Dacia Spring cu numărul 5.000 în România. Mașina electrică este produsă în China în parteneriat cu producătorul Dongfeng.

Un client din București a devenit posesorul celui de-al 5.000-lea vehicul Dacia Spring vândut pe piaţa din România. Autoturismul, de culoare Lightning Silver, a fost achiziționat prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto național, Rabla Plus.

Încă de la lansarea sa comercială, Dacia Spring s-a impus ca lider detașat al pieței vehiculelor electrice din România, ajungând să dețină aproape un sfert din vânzările acestui segment.

85% din clienții modelului au comandat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A şi sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu.

Deși nu a existat nici o comunicare oficială a Dacia, pe grupurile de cumpărători ai acestui model au apărut plângeri legate de anumite lipsuri ale Spring, spre exemplu încălzirea oglinzilor sau cablul de 10A, care, deși au fost comandate, nu s-au livrat.

La nivel european, la sfârşitul lunii martie se aflau deja în circulație aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring. Cele mai multe dintre acestea fuseseră înmatriculate în Franţa (peste 18.000 de unităţi), Italia (6.700 de unităţi) şi Germania (5.100 de unităţi).

Related posts