Dacia a vândut aproape 27.000 de modele electrice Spring în 2021

Da mai departe!

Dacia raportează vânzări de 537.095 unități. Performerul este primul model electric al mărcii din România, Dacia Spring care, a fost vândută din martie 2021 în număr de 27.876 unități.

Modelul electric performează bine și la nivel de comenzi, cu peste 46.000 de comenzi primite în total, ceea ce înseamnă că încă 28.000 de clienți își așteaptă mașinile electrice.
Un mare dezavantaj al companiei este probabil că Spring este produs în China, dar să sperăm că Dacia își va reuși să facă vehicule electrice accesibile la nivel local, așa cum ne-a obișnuit compania cu mașinile sale pe benzină.

Un alt dezavantaj al mașinii este prezentat de clienți pe grupurile de specialitate, acolo unde sunt prezentate tot felul de neajunsuri, defecte de fabricație sau chiar soluții de reducere a costurilor care fac mașina destul de greu de deținut.

Cum Dacia a anunțat un nou model electric pentru 2025, probabil că Spring va fi o perioadă de tranziție pentru Dacia, mai ales că Grupul Renault a anunțat că va rupe parteneriatul din China cu Dongfeng (care produce și Dacia Spring) și se va orienta spre un parteneriat cu Geely.

Related posts