Criza semiconductorilor: Tesla Model 3 Long Range nu mai poate fi comandat

Da mai departe!

Elon Musk a anunțat că sedanul Model 3 cu baterie de mare capacitate, vândut sub numele Long Range, nu mai poate fi comandat în acest moment. Comenzile ar putea fi reluate abia anul viitor, dacă se rezolvă criza de componente. Mai multe fabrici Tesla se confruntă cu probleme de aprovizionare.

Automobilele Tesla care sunt comandate în acest moment la dealerii producătorului american au termen de livrare ianuarie 2023 – martie 2023, pentru versiunea de bază, care costă 51.000 de euro, și pentru Long Range, care costă 60.000 de euro, în timp ce pentru Model 3 Performance, 66.000 de euro, termenul de livrare este decembrie 2022 – februarie 2023.

Cu toate acestea, versiunea Long Range, care asigură peste 600 km autonomie nu mai poate fi comandată. Elon Musk a explicat că a oprit comenzile deoarece lista de așteptare era prea lungă. Din acest motiv, termenul de livrare va fi cu mult depășit, așa cum se întâmplă și în prezent cu toate versiunile. „Lista de așteptare este prea lungă. Vom permite din nou pe măsură ce vom crește producția” a transmis Elon Musk.

Tesla Model 3 este asamblat în SUA și în China, unde sunt probleme de producție. În China, de unde sunt aduse în Europa mașinile Model 3, au existat probleme din cauza carantinei impuse de autorități, pe fondul Covid-19, acolo fiind înregistrate deja întârzieri mari. În același timp, în noua uzină din Texas, la fel ca și în cea din Berlin, producția nu a ajuns încă la capacitatea planificată.

Related posts