Creştere de 12% a acţiunilor Tesla, luni, în urma depăşirii unui obstacol major în China în lansarea tehnologiei de conducere autonomă

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au crescut puternic luni, cu 12%, după ce producătorul de maşini electrice a depăşit o etapă semnificativă în lansarea tehnologiei de conducere autonomă în China, transmite CNBC.

Investitorii au reacţionat la ştirile despre vizita CEO-ului Tesla, Elon Musk, în China. Tesla a declarat duminică că autorităţile locale chineze au eliminat restricţiile asupra maşinilor sale, pentru că acestea îndeplinesc cerinţele de securitate a datelor din ţară.

Mişcarea a ridicat aşteptări că software-ul Tesla de asistenţă pentru şofer Full Self-Driving, sau FSD, va fi disponibil în curând în ţară, care este cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice.

În timp ce maşinile electrice ale Tesla sunt unele dintre cele mai populare vehicule din China, acestea au fost interzise în unele proprietăţi guvernamentale din cauza problemelor de securitate a datelor.

Separat, administraţia Biden a anunţat la începutul acestui an o anchetă pentru a stabili dacă maşinile importate din China prezintă riscuri pentru securitatea naţională din cauza capacităţii lor de a colecta date sensibile.

FSD este o actualizare a asistentului pentru şoferi Autopilot al Tesla.

Tesla şi-a oferit tehnologia FSD în China de ani de zile, dar cu un set restrâns de caracteristici, cum ar fi schimbarea automată a benzii.

Preocupările privind securitatea datelor au fost un obstacol cheie care a împiedicat Tesla să realizeze o lansare completă a sistemului în China.

Se pare că Tesla a încheiat, de asemenea, o înţelegere cu Baidu, care ar oferi lui Musk acces ferm la tehnologia de cartografiere şi navigare a gigantului chinez de internet pentru caracteristica FSD a Tesla.

Acordul i-ar permite Tesla să acceseze licenţa de serviciu de cartografiere a Baidu, care este o cerinţă pentru ca sistemele de conducere să funcţioneze pe drumurile publice din China, a relatat Reuters, citând două surse anonime familiare cu chestiunea.

CNBC nu a putut verifica independent informaţia.

Tesla şi Baidu nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

Cu licenţa, pe care companiile străine o pot obţine doar în parteneriat cu firme locale chineze, Tesla va avea voie să opereze legal FSD pe drumurile din China, iar flotele sale vor putea colecta date despre trafic, semne rutiere şi rute.

AceasTA marchează o victorie cheie pentru Tesla, într-un moment în care se confruntă cu o concurenţă puternică pe piaţa chineză.

Concurenţii locali precum producătorul de vehicule electrice susţinut de Warren Buffett BYD, Nio şi XPeng şi-au intensificat concurenţa cu Tesla în ultimii ani.

BYD a fost temporar cel mai mare producător de vehicule electrice la nivel global, producând peste trei milioane de vehicule cu energie nouă în 2023. Firma şi-a pierdut recent poziţia ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, după o scădere cu 43% a vânzărilor în primul trimestru.

Related posts