Coronavirus: Vânzările de automobile în Germania s-au prăbuşit

Da mai departe!

Înmatriculările de automobile în Germania au înregistrat în luna martie cel mai sever declin din ultimele trei decenii, a anunţat vineri Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA), citată de DPA.

Un număr total de 215.000 de automobile au fost înmatriculate în luna martie în Germania, în scădere cu 38% comparativ cu luna martie a anului trecut, a precizat VDA. Pe parcursul primului trimestru din 2020, înmatriculările au scăzut cu 20% până la 701.300 de automobile

„Răspândirea coronavirusului şi măsurile de sănătate publică adoptate, precum restricţiile semnificative impuse vieţii publice, închiderea reprezentanţelor şi capacitatea redusă de lucru în birourile de înmatriculare au jucat un rol important”, a anunţat VDA.

O scădere semnificativă s-a înregistrat şi în cazul producţiei de automobile. Constructorii germani au produs luna trecută 287.900 de automobile, cu 37% mai puţin decât în luna martie 2019. Pe parcursul primului trimestru producţia a scăzut cu 20%.

„Ne confruntăm cu o provocare de o amploare fără precedent”, a declarat preşedintele VDA, Hildegard Mueller. Aceasta a făcut un apel pentru o analiză serioasă a consecinţelor economice ale crizei coronavirusului înainte să fie introduse noi poveri asupra industriei auto, precum limite mai stricte cu privire la emisiile după 2030.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s se aşteaptă ca piaţa auto mondială să se contracte cu 14% în 2020. De asemenea, expertul Ferdinand Dudenhoeffer susţine că 100.000 din cele aproximativ 800.000 de locuri de muncă din sectorul auto din Germania ar putea fi în pericol din cauza crizei coronavirusului.

Related posts