Coronavirus: Elon Musk anunţă că va muta sediul central al Tesla din California

Da mai departe!

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris sâmbătă pe Twitter că producătorul de automobile electrice îşi va muta imediat sediul central şi programele viitoare din California în Texas sau Nevada, din cauza nemulţumirii provocate de restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea epidemiei de coronvirus, transmite Reuters.

”Menţinerea activităţii de producţie aici va depinde de modul în care vom fi trataţi în viitor”, a scris Musk pe Twitter, referindu-se la singura fabrică de vehicule a Tesla din Statele Unite, din regiunea San Francisco Bay.

Musk a mai scris că dă în judecată comitatul Alameda, din California, după ce departamentul pentru sănătate a anunţat că producătorul auto nu trebuie să redeschidă fabrica din Fremont pentru că măsurile restrictive pentru combaterea epidemiei rămân în vigoare.

Elon Musk îi informase joi pe angajaţi că fabrica din Fremont va relua producţia, limitată, de vineri după-amiază.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat joi că producătorii din stat vor putea să îşi reia activităţile. Dar comitatul Alameda, unde se află fabrica Tesla, va menţine restricţiile până la sfârşitul lunii mai, fiind permise doar activităţile afacerilor considerate esenţiale.

Musk, care a intrat în conflict cu autorităţile din California în luna martie, legat de oprirea producţiei la fabrica Tesla, a criticat restricţiile şi ordinul ca oamenii să stea acasă, afirmând că sunt ”un risc serios” pentru companiile americane şi ”neconstituţionale”.

Related posts