Continental scade pe bursă din cauza știrilor despre restructurare și concedieri

Da mai departe!

Continental scade pe bursă cu peste 3%, în condițiile în care compania derulează o restructurare profundă a activității neperformante la divizia automotive, pe o piață auto în scădere. În prima parte a tranzacțiilor, Continental a scăzut cu până la 5,5%, cel mai abrupt declin intraday din aprilie.

Producătorul a prognozat o marjă operațională de 6% până la 7% în acest an, sub așteptările analiștilor. În timp ce randamentele se vor îmbunătăți, Continental a declarat joi că producția globală de automobile va fi probabil stabilă și a avertizat cu privire la costurile mai mari cu personalul, care vor avea efecte negative asupra veniturilor.

Luna trecută, Continental a anunțat că va reduce peste 7.000 de locuri de muncă la unitatea auto, aproximativ 3,6% din forța de muncă globală.

Anterior, Continental a anunțat  că intenționează să se separe de divizia de „user experience”, care produce display-uri pentru interiorul automobilelor, pentru a o pregăti de o potențială vânzare, schimbare de proprietar sau ofertă publică inițială.

Toate cele trei domenii de activitate ale Continental sunt reprezentate în România. Compania deține șase unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. 

Related posts