Constructorii auto susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația Biden va impune reguli nerealizabile privind combustibilii

Da mai departe!

Propunerea administrației Biden de a ridica standardele de economisire de combustibil până în 2032 nu este fezabilă și ar putea costa producătorii de automobile amenzi de peste 14 miliarde de dolari, a declarat vineri o asociație a constructorilor auto, relatează Reuters.

Alianța pentru Inovare în Industria Auto, care reprezintă General Motors (VOWG_p.DE), Toyota Motor (7203.T), Volkswagen (VOWG_p.DE), Hyundai (005380.KS) și alți producători, a declarat propunerea Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzile (NHTSA) privind consumul de combustibili „depășește fezabilitatea maximă” pe care și-o permit companiile auto și că potrivit proiectului agenției „producătorii vor ajunge să plătească peste 14 miliarde de dolari în penalități pentru neconformitate între 2027 și 2032”.

Amenzile ar afecta unul din două camioane ușoare și unul din trei mașini de pasageri în perioada 2027-2032, a adăugat grupul.

Un document separat vizualizat de Reuters a spus că cei trei mai constructori din Detroit – GM, Ford Motor (F.N) și Stellantis, deținătorul uzinelor Chrysler (STLAM.MI) – se vor confrunta cu amenzi CAFE de aproximativ 10 miliarde de dolari în acea perioadă.

În întreaga lume, eforturile de reducere a emisiilor vehiculelor și de trecere la vehicule electrice întâmpină rezistență din motive de cost. Miniștrii Uniunii Europene au convenit luni să dilueze o propunere privind emisiile vehiculelor noi.

Un purtător de cuvânt al NHTSA a spus că estimarea citată de producătorii de automobile reprezintă prognoza agenției și este „consecventă cu obligațiile noastre statutare”.

Purtătorul de cuvânt a menționat, de asemenea, că producătorii de automobile „sunt liber să folosească vehicule electrice pentru a se conforma și a evita cu totul sancțiunile”.

În iunie, Reuters a raportat că Stellantis și GM au plătit un total de 363 de milioane de dolari în amenzi CAFE pentru că nu au îndeplinit cerințele de economie de combustibil din SUA pentru anii anteriori.

Sancțiunile de stabilire a recordului includ 235,5 milioane de dolari pentru Stellantis pentru anii de model 2018 și 2019 și 128,2 milioane de dolari pentru GM pentru 2016 și 2017.

„Numărul de vehicule neconforme și de producători proiectat depășește rațiunea și, simplu spus, va crește costurile pentru consumatorul american, fără absolut niciun beneficiu de mediu sau de economisire a combustibilului”, a spus asociația constructorilor.

Acesta a adăugat că creșterea preconizată a prețului mediu de 3.000 de dolari față de vehiculele de astăzi va scădea probabil vânzările și va crește vârsta medie a vehiculelor pe drumurile noastre.

Critica este similară, dar nu identică cu preocupările ridicate cu privire la propunerea Agenției pentru Protecția Mediului care ar cere ca 67% din vehiculele noi să fie electrice până în 2032. Grupul auto a numit în iunie propunerea EPA „nici rezonabilă, nici realizabilă”. Toyota a numit cerințele stricte ale propunerii EPA „extreme și în afara normelor istorice”.

Related posts