Conducerea Mitsubishi nu a luat încă o decizie dacă va investi în noua divizie electrică a Renault

Da mai departe!

Mitsubishi Motors Corp, partener în alianţa Nissan – Renault, nu a decis încă dacă va investi în noua divizie care va regrupa operaţiunile din domeniul vehiculelor electrice (EV) ale producătorului auto francez, a anunţat miercuri directorul executiv Takao Kato, transmite Reuters.

„Este necesar să obţinem înţelegere deplină din partea acţionarilor şi e membrilor Board-ului, şi, din acest motiv, este necesar să examinăm datele cu atenţie. Nu ne aşteptăm să ajungem la o concluzie într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat Takao Kato.

Acesta a adăugat că Mitsubishi va lua în considerare dacă implicarea în divizia Renault va fi benefică pentru dezvoltarea produselor grupului auto nipon în viitor.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% dintre acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault – Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Luna trecută, cei doi producători auto au discutat despre o nouă fază în parteneriatul lor, care ar putea include şi o investiţie din partea Nissan în noua divizie care va regrupa operaţiunile Renault din domeniul vehiculelor electrice.

La începutul lunii mai, Renault a anunţat în mod oficial că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.

Luna trecută, agenţia niponă de presă Kyodo anunţa că Nissan ia în considerare să investească într-o participaţie de până la 15% în noua divizie a Renault.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Mitsubishi va investi probabil mai puţin decât Nissan, pentru menţinerea relaţiilor din cadrul alianţei.

Renault vrea ca Nissan să fie acţionar la divizia sa de automobile electrice, la care grupul francez vrea să păstreze un pachet de cel puţin 51%. Pentru divizia care va regrupa operaţiunile din domeniul motoarelor pe combustie, Renault are în vedere crearea unei noi entităţi cu Aurobay, un joint venture între Volvo Car AB şi grupul chinez Zhejiang Geely Holding Group, precum şi cu alţi investitori.

Related posts