Compania taiwaneză de semiconductori TSMC anunţă că nu are planuri concrete pentru a construi fabrici în Europa

Da mai departe!

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) a informat miercuri că nu are planuri concrete pentru fabrici în Europa – un anunţ care vine în pofida eforturilor UE de a încuraja firmele din Taiwan să fabrice cipuri pe continent, transmite Reuters.

În februarie, Comisia Europeană a propus un set cuprinzător de măsuri menite să asigure securitatea aprovizionării, rezilienţa şi poziţia de lider tehnologic a UE în ceea ce priveşte tehnologiile şi aplicaţiile semiconductorilor. Executivul comunitar susţine că „Actul european privind cipurile” va consolida competitivitatea şi rezilienţa Europei şi va contribui la realizarea atât a tranziţiei digitale, cât şi a celei verzi.

De asemenea, săptămâna trecută au avut loc discuţii comerciale la nivel înalt UE – Taiwan, subiectul principal fiind cooperarea în domeniul semiconductorilor.

TSMC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume şi cea mai valoroasă companie listată din Asia, indicase în urmă cu un an că este în stadiu preliminar al evaluării potenţialei extinderi în Germania, dar se pare că de atunci nu s-au făcut progrese substanţiale.

„În Europa, avem relativ puţini clienţi, dar încă suntem în stadiul de evaluare şi nu avem planuri concrete”, a afirmat preşedintele Mark Liu, la Adunarea Anuală a Acţionarilor

TSMC cheltuieşte 12 miliarde de dolari pentru a produce cipuri în Statele Unite şi construieşte o fabrică împreună cu grupul Sony în Japonia, pentru a reduce deficitul global de semiconductori.

TSMC se aşteaptă în acest an la o creştere a veniturilor de aproximativ 30%, în partea superioară a previziunilor sale anterioare, în urma cererii în creştere pentru cipuri şi a preţurilor ridicate.

Compania din Taiwan continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie, servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni au lucrat de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Related posts