Citroen lansează mașinile cu abonament sunt disponibile trei dintre modelele sale

Da mai departe!

Modelele Citroen C3, Ami și e-C4 vor putea fi închiriate cu abonament până la un an, pentru clienții care nu doresc să se angajeze în contracte mai complicate de leasing sau rate.

Oferta a fost lansată pentru piața din Franța. Marca Citroen a intrat în segmentul de servicii de mobilitate cu trei modele mici, din care două electrice, unde țintește un segment important de clienți care vor să utilizeze un autoturisme pe perioade de câteva luni până la un an, fără să cumpere sau să încheie un contract de leasing sau rate și din care să poată ieși rapid. Serviciul se cheamă Citroen on Demand și urmează tendința din industrie înregistrată la nivel global, care arată că oamenii sunt tot mai interesați de partea de utilizare și nu de cea de deținere în proprietate a unui vehicul. Citroen C3, e-C4 și micul cvadriciclu Ami, ultimele două fiind electrice, sunt cele trei modele care vor fi disponibile prin acest serviciu, deocamdată pe piața din Franța, unde vor fi disponibile prin compania de mobilitate a Stellantis, Free2Move.

Potrivit Citroen, procesul de închiriere „on Demand” se derulează exclusiv online, abonatul putând să opteze pentru o perioadă minimă de o lună și având la dispoziție variante de abonamente în funcție de dimensiunea dorită, kilometri pe care îi estimează, tip de propulsie și alte criterii. Odată ce s-a abonat, clientul va primi mașina acasă și tot de acasă va fi preluată la finalul contractului, contra cost. Dacă dorește o prelungire, aceasta va putea fi făcută cu perioade de câte o lună sau mai multe, la tariful inițial. Mai mult, contractul poate fi oprit oricând, cu o perioadă de preaviz. Cel mai ieftin contract începe de la 180 de euro pe lună, pentru Citroen Ami, 388 de euro pe lună pentru Citroen C3 și 852 de euro pe lună pentru e-C4. Prețurile minime sunt pentru perioda maximă de 12 luni. În cazul contractelor pe perioade mai scurte, abonamentul crește, iar pentru abonamentul „fără obligații”, adică de o lună, cu drept de prelungire, acesta începe de la 390 de euro pentru Ami și ajunge la 1089 de euro pentru e-C4. Dacă numărul de kilometri estimați este mai mare, clientul poate plăti până la 1210 euro pe lună, pentru e-C4. Livrrea și ridicarea costă 250 de euro fiecare. De asemenea, pentru mașina închiriată se plătește o garanție, în două rate, care începe de la 360 de euro pentru Ami și ajunge la 2.400 de euro pentru e-C4.

Citroen mai spune că serviciul poate fi utilizat și de persoanele care doresc să testeze un model înainte de a se decide să-l cumpere. Serviciile de abonament sunt tot mai prezente în industria auto, acestea fiind preferate de o categorie de clienți care nu doresc prea multă birocrație în procesul de utilizare a unui vehicul. Deși are foarte multe elemente comune cu un leasing operațional, închirierea pe bază de abonament are, teoretic, o procedură mai simplă, nu necesită pași în care sunt implicate bănci, ca în cazul unui leasing, și nici nu ajunge la costuri foarte mari, pe perioade lungi, ca în situația închirierilor de tip rent-a-car. 

Related posts