Citroen C3 AirCross Facelift – modificări de design

Da mai departe!

Citroen C3 Aircross a primit un facelift destul de cuprinzător, SUV-ul de clasă mică a venit la testele AutoReport.ro pentru un weekend în care a dat piept cu traficul din București, dar și cel din împrejurimi.
Citroen vine cu un facelift consistent, mai ales pentru partea față care pare complet modificată. Partea frontală a Noului C3 Aircross a fost restilizată, pentru un plus de personalitate și un stil mai asertiv. Inspirată de concept car-ul CXPERIENCE și inaugurată de Noul C3 în 2020, aceasta reprezintă noua semnătură a mărcii Citroën în 2021, cu o identitate unică.
Noua parte frontală atrage instant privirea prin semnătura inedită a farurilor. Chevroanele duble cromate, mai moderne și mai musculoase, se află în prelungirea farurilor cu LED, la fel ca la Noul C3 sau Noul C4. Farurile cu LED oferă un plus de vizibilitate și siguranță, ceea ce favorizează un sentiment de protecție la drum. C3 Aircross dispune de o grilă nouă cu un motiv geometric inedit și scut nou gri argintiu cu inserții colorate, ce amplifică robustețea modelului.
Noul C3 Aircross oferă și mai multe posibilități de personalizare, pentru a răspunde cerințelor tuturor clienților ce își doresc un SUV unic și distinctiv, după propriul stil.
Sub capotă avem un motor pe benzină 1,2 litri turbo de nouă generație. Cum performanța nu prea este punctul forte al SUV-urilor din segmentul B acest motor produce 130 CP, care sunt suficienți pentru o mașină de oraș. Față de precedentul model, mașina a câștigat un plus de putere care, în combinație cu automata, face C3 Aircross un model mai sprinten și ușor de condus prin oraș. C3 AirCross este o mașină la medie din punct de vedere al comportamentului dinamic. Nu oferă senzații tari, dar nici nu te îndeamnă să îl consideri vreo mașină sport.
Noul C3 Aircross oferă un spațiu interior generos pentru picioare spate și un spațiu pentru cap care se diferențiază în segment. SUV-ul compact oferă o modularitate de neegalat, cu o banchetă care culisează la 150 mm în 2 părți independente și un scaun pentru pasagerul din față ce poate fi rabatat, pentru o lungime de încărcare de 2,40 m, ce asigură transportul de obiecte lungi. Volumul portbagajului crește de la 410 L la 520 L cu bancheta spate în poziția înainte și poate ajunge până la 1289 L cu bancheta spate rabatată.
C3 Aircross este și mai funcțional, cu o nouă consolă centrală ce dispune de un spațiu de depozitare de mari dimensiuni în partea din spate, accesibil pentru pasagerii din față, dar și din spate. Toți pasagerii beneficiază de compartimente de depozitare repartizate în tot habitaclul: o tăviță în fața pasagerului față, suporturi pentru pahare integrate în spătarul central rabatabil al banchetei spate, buzunare pe spătarele scaunelor față, numeroase zone de depozitare în partea de jos a consolei centrale.
Noul C3 Aircross este echipat cu tehnologii utile pentru un plus de siguranță și relaxare la volan. Acesta dispune de un nou ecran tactil de 9’’ pentru o ergonomie și o claritate superioară. Ecranul poate fi folosit pentru a accesa Citroën Connect Nav sau funcția Mirror Screen compatibilă cu Android Auto și Apple CarPlay. Încărcarea wireless pentru smartphone și Citroën Connect Assist sunt, de asemenea, incluse.
Noul C3 Aircross dispune de 12 tehnologii intuitive de asistență la condus ce simplifică viața de zi cu zi, pentru ca ficare traseu să fie mai simplu și mai sigur. Tehnologiile de siguranță includ un head-up display color, pentru ca informațiile utile la condus sa fie afișate în câmpul de viziune al conducătorului auto, recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări, Active Safety Brake sau comutarea automată a luminilor de drum. C3 Aircross oferă echipamente ce simplifică viața de zi cu zi, cum ar fi sistemul acces și pornire hands-free, Park Assist sau camera video de marșarier cu Top Rear Vision ce afișează împrejurimile din spatele mașinii pe ecranul tactil.

Citroen C3 AirCross Facelift 1.2 PureTech
0-100 km/h: 9,1 sec
Viteza maximă: 195 km/h
L/l/î: 4.160/1.976/1.637
Masă proprie: 1.205 kg
Portbagaj: 410 litri
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 131 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 230 la 1.750 rpm
Consum mediu: 7,5 l/100 km
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts