Ciocnire la americani pe subiectul maşinilor electrice: predăm Chinei cheile industriei auto

Da mai departe!

Legea anti-emisii auto susţinută de preşedintele american Joe Biden nu este dorită de republicanii din Congres. Miercurea trecută, s-a reuşit aprobarea unui proiect de lege pentru a bloca limitele severe impuse de măsură. Propunerea prezentată în aprilie de Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) prevede că, până în 2032, până la două treimi din vehiculele noi vândute în Statele Unite vor fi electrice.

În practică, vânzări de zece ori mai mari decât cele actuale. Asta pentru că ar intra în vigoare limite de emisii mult mai stricte, în paralel cu creşterea vânzărilor de vehicule electrice mult mai mare decât cea convenită în urmă cu mai puţin de doi ani între Biden şi reprezentanţii industriei auto din SUA.

Avantajul strategic al Chinei

Motivele care au generat propunerea determină creşterea costurilor pentru cumpărători/utilizatori, precum şi avantajul strategic al Chinei faţă de materiile prime vitale pentru electrice, totul în detrimentul industriei americane.

„Americanii ar trebui să aibă dreptul de a decide ce produse şi aparate funcţionează cel mai bine pentru familia lor, nu pentru guvernul federal”, a spus reprezentantul Tim Walberg, principalul semnatar al proiectului de lege. Propunerea de regulament EPA „ar creşte costurile pentru şoferi şi ar preda Chinei cheile industriei auto americane”.

Democraţii sunt în mod clar împotrivă, încrezători că vor respinge măsura în Senat, aşa cum doreşte Casa Albă: „Proiectul de lege ar compromite catastrofal capacitatea EPA de a emite reglementări auto care să protejeze sănătatea publică, să economisească banii consumatorilor, să consolideze securitatea energetică şi să protejeze investiţiile americane. în tehnologiile vehiculelor viitorului”. 

Related posts