Chinezii de la Xpeng vor să livreze prima maşină zburătoare în 2026

Da mai departe!

Xpeng AeroHT, o afiliată a companiei Xpeng, îşi propune să livreze clienţilor maşina sa zburătoare în 2026, a declarat vineri copreşedintele producătorului chinez de vehicule electrice, pentru CNBC.

Anul trecut, Xpeng AeroHT a prezentat portavionul terestru – un camion mare cu o dronă electrică zburătoare pentru pasageri cu două locuri în interior.

Maşina zburătoare se poate detaşa de camion, iar oamenii pot intra apoi în dronă şi pot zbura cu ea.

Brian Gu, copreşedintele Xpeng, a declarat că vehiculul va fi disponibil pentru precomandă în acest an, adăugând că Xpeng AeroHT speră să îl livreze în 2026.

Motivul pentru care suntem încrezători, pentru că proiectăm acest lucru nu pentru utilizarea în centre urbane, ci pentru periferii, în zone pitoreşti, unde… vom colabora cu municipalităţile pentru a crea parcuri de zbor şi zone de zbor care să permită oamenilor să se bucure de zbor fără bătaia de cap de obţinere a tuturor aprobărilor complicate”, a remarcat Gu.

Xpeng a declarat anul acesta că maşina zburătoare trece în prezent printr-un proces de certificare, la autoritatea de reglementare a aviaţiei din China.

Termenul anului 2026 este puţin mai târziu decât obiectivul de livrare pentru trimestrul al patrulea din 2025 pe care Xpeng îl prezentase anterior.

Gu a spus că pasagerii nu vor avea nevoie de o licenţă specială pentru a pilota drona, pentru utilizarea iniţială.

”Pentru că folosim cazul de utilizare legată de agrement şi sport pentru utilizarea iniţială a acelui dispozitiv de zbor. Pe măsură ce vă apropiaţi de centrele urbane… aveţi nevoie de licenţe speciale şi va fi mult mai complicat să obţineţi aprobarea”, a spus Gu.

Xpeng a căutat să se extindă în alte domenii ale mobilităţii electrice iar directorul general al companiei, He Xiaopeng, a spus anterior CNBC că robotica şi maşinile zburătoare fac parte din obiectivele companiei pe termen lung.

Related posts