China speră să ajungă la o soluţie cu UE privind tarifele pentru vehiculele electrice ”cât mai curând posibil”

Da mai departe!

China speră să ajungă în curând la un acord cu Uniunea Europeană cu privire la tarifele planificate de bloc pentru maşinile electrice chinezeşti importate, a declarat joi Ministerul Comerţului, citat de CNBC.

Comisia Europeană a anunţat la mijlocul lunii iunie că, dacă discuţiile cu China nu vor decurge bine, blocul va începe să impună taxe suplimentare importurilor de vehicule electrice chinezeşti, de joi, 4 iulie.

”Măsurile definitive” vor intra în vigoare la patru luni după această dată, potrivit unui comunicat de presă.

”Sperăm că partea europeană va lucra cu China pentru a ne întâlni la jumătatea drumului, a arăta sinceritate, a accelera procesul de consultare şi, pe baza regulilor şi a realităţii, să ajungă la o soluţie reciproc acceptabilă cât mai curând posibil”, a spus purtătorul de cuvânt He Yadong al Ministerului Comerţului.

El a reiterat opoziţia Chinei faţă de ancheta antisubvenţie a Uniunii Europene şi a subliniat că cele două părţi mai au o fereastră de patru luni.

Ministrul chinez pentru Comerţ Wang Wentao şi comisarul pentru comerţ al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, s-au întâlnit virtual pe 22 iunie pentru a discuta despre ancheta UE, potrivit Ministerului Comerţului.

Purtătorul de cuvânt He a spus joi că cele două părţi au purtat mai multe runde de discuţii la nivel tehnic, dar nu a precizat dacă discuţiile sunt în curs sau s-au încheiat.

UE a început o investigaţie anul trecut cu privire la rolul subvenţiilor în producţia de vehicule electrice din China. Industria vehiculelor cu energie nouă, care include maşini hibride şi numai cu baterie, a crescut rapid în China şi producători de automobile precum BYD au început să exporte vehiculele în Europa şi în alte regiuni.

Guvernul chinez a cheltuit 230,8 miliarde de dolari în mai mult de un deceniu pentru a-şi dezvolta industria de maşini electrice, potrivit unei analize a Centrului de Studii Strategice şi Internaţionale din SUA.

Related posts