CEO-ul Renault confirmă negocierile cu Volkswagen pentru planuri comune

Da mai departe!

Prezent la expoziția auto de la Geneva, Luca de Meo, șeful grupului Renault, a menționat că producătorii auto europeni ar trebui să colaboreze pentru a reduce costurile de dezvoltare și producție ale mașinilor astfel încât să contracareze avantajele mărcilor din China.

Conform lui Luca de Meo, CEO al grupului Renault din care face parte și Dacia, constructorii auto din Europa, care se confruntă cu o concurență dură din partea producătorilor chinezi și cu provocări legate de accesibilitatea vehiculelor electrice, ar putea colabora pentru a crea un Airbus al industriei auto. Astfel ar putea fi dezvoltate și asamblate mașini mai accesibile.

„Trebuie să fim creativi pentru a găsi o soluție. (…) Partenerii pot împărți investițiile și pot reduce costurile”, a declarat Luca de Meo jurnaliștilor prezenți la Salonul Auto de la Geneva, unde marca principală a grupului francez a lansat modelul electric de mici dimensiuni Renault 5 care va fi vândut la un preț de bază de circa 25.000 de euro. Tot la Geneva a fost prezentat, în premieră mondială, și un amplu facelift al modelului electric Dacia Spring, cel mai accesibil vehicul electric de pe piața europeană.

Conform oficialului Renault, care este și președinte al ACEA, provocarea acestui punct de cotitură al industriei auto este crearea unui lanț valoric european care să includă baterii, motoare electrice și sisteme electronice, așa cum a făcut China cu sprijinul guvernului. „Scopul este de a ne aproviziona cu totul din Europa la un preț competitiv”, a explicat de Meo.

Conform șefului Renault, discuțiile cu Volkswagen sunt „bune”, însă există și alți potențiali parteneri. „Sunt deschis oricui vrea să se implice. Am capacitate de producție. Am platforma. Știu cum să o fac”, a explicat Luca de Meo la Geneva.

Related posts