CEO-ul Lada are speranțe: Vom lansa noi modele, iar producția anuală va urca la 500.000 de unități

Da mai departe!

Maxim Sokolov, directorul companiei ruse AvtoVAZ, producătorul mașinilor Lada, a declarat că firma sa va lansa noi modele și va atinge o producție de 500.000 de mașini pe an.â

Prezent la Eastern Economic Forum, eveniment desfășurat la Vladivostok, în Rusia, între 5 și 8 septembrie, Maxim Sokolov, cel care a preluat frâiele marelui constructor auto rus AvtoVAZ după plecarea grupului Renault, a declarat că, în curând, marca Lada va avea noi modele.

Propunerile oficialului rus privind viitorul AvtoVAZ vor fi prezentate la o ședință a consiliului de administrație al constructorului auto care va avea loc la finalul lunii septembrie.

Conform lui Sokolov, pe lângă noi produse, AvtoVAZ va crește treptat ritmul de asamblare astfel încât să atingă o producție anuală de 500.000 de unități, majoritatea realizate la marea uzină de la Togliatti.

„După ce Renault, acționarul anterior al companiei a plecat, în mai, compania a rămas inactivă mai mult de două luni, dar am reușit să dezvoltăm noi lanțuri de producție și logistică și să asigurăm aprovizionarea cu componente pentru producția de modele de bază”, a menționat Sokolov la Eastern Economic Forum.

Oficialul a ținut să evidențieze că producția celor două uzine AvtoVAZ a crescut cu 75% în august față de iulie până la aproape 20.000 de mașini.

Recent, Sokolov anunța și că „uzina Lada de la Izhevsk (n.n. – a doua uzină AvtoVAZ după cea de la Togliatti) este importantă pentru AvtoVAZ. Întreprinderea va continua să funcționeze și să se dezvolte. Mai mult, aici va fi alocată asamblarea unui produs inovator – versiunea electrică a Lada Largus”.

Mai mult decât atât, vorbind mai aplicat despre viitorul model Lada e-Largus, șeful AvtoVAZ menționa că „această idee are o bază reală pentru implementare într-un prototip și un lot experimental încă de anul viitor. Această mașină va avea succes pe piața rusă”.

Ca și alți oficiali ruși, șeful AvtoVAZ vorbește de luni bune despre planuri de viitor, evitând să menționeze situația actuală a companiei.

Conform datelor AEB (Association of European Businesses) din Rusia, în august 2022 marca Lada a vândut 18.087 mașini, în scădere cu 7% față de aceeași lună din 2021. Scăderea mai redusă de luna trecută a fost însă una singulară, în restul lunilor din acest an marca comercializând mult sub nivelul de anul trecut.

Astfel, la nivelul primelor opt luni din 2022, Lada a vândut doar 103.124 de mașini, cu 59% mai puține decât în perioada ianuarie – august din 2021. Această scădere drastică este mai mică decât declinul pieței auto în ansamblu. În total, în Rusia au fost comercializate până acum în acest an 410.548 de mașini, cu 60,7% mai puține decât cele 1.044.766 unități vândute anul trecut.

Related posts