Casa Albă: Rusia poate afecta industria americană a semiconductorilor

Da mai departe!

Casa Albă avertizează industria americană a semiconductorilor să îşi diversifice lanţurile de aprovizionare, în cazul în care Rusia va riposta la restricţionarea exporturilor din SUA prin blocarea accesului la materiale cheie, au declarat persoane familiare cu acest subiect, transmite Reuters.

Riscul de retaliere din partea Rusiei a atras mai multă atenţie în ultimele zile după ce Techcet, un grup de cercetare de piaţă, a publicat un raport la 1 februarie care evidenţiază dependenţa multor producători de semiconductori de materialele ruseşti şi ucrainene precum neonul, paladiul şi altele.

Potrivit estimărilor Techcet, peste 90% din neonul de calitate necesar semiconductorilor din SUA provine din Ucraina, în timp ce 35% din paladiul necesar SUA provine din Rusia.

Peter Harrell, care face parte din Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, şi personalul său au luat legătura cu membri ai industriei de cipuri în ultimele zile, aflând despre expunerea lor la materialele ruseşti şi ucrainene de fabricare a cipurilor şi îndemnându-i să găsească surse alternative, au spus sursele.

Casa Albă a refuzat să comenteze detaliile discuţiilor, dar un înalt oficial a reiterat că administraţia este pregătită dacă Rusia va invada Ucraina.

”O parte din aceasta constă în colaborarea cu companiile pentru a se asigura că, dacă Rusia întreprinde acţiuni care interferează cu lanţurile de aprovizionare, companiile sunt pregătite pentru întreruperi. Înţelegem că sunt disponibile alte surse de produse cheie şi sunt pregătite să lucreze cu companiile noastre pentru a le ajuta să identifice şi să-şi diversifice aprovizionarea”, a spus persoana.

Joe Pasetti, vicepreşedinte al politicii publice globale la grupul de furnizori de cipuri şi produse electronice SEMI, a trimis un e-mail membrilor săi, săptămâna aceasta, pentru a evalua expunerea la consumabilele vitale pentru fabricarea cipurilor, potrivit unei copii obţinute de Reuters.

Neonul, esenţial pentru laserele folosite la fabricarea semiconductorilor, este un produs secundar al producţiei de oţel din Rusia, potrivit Techcet. Apoi este purificat în Ucraina.

Paladiul este folosit în senzori şi memorie, printre alte aplicaţii.

Administraţia Biden a ameninţat că va restricţiona strict exporturile Rusiei, dacă aceasta va invada Ucraina.

Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de militari de-a lungul graniţei cu Ucraina, neagă că intenţionează să atace această ţară.

Related posts