Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan şi cere despăgubiri în valoare de un miliard de dolari

Da mai departe!

Carlos Ghosn, fost preşedinte la Nissan, a dat în judecată constructorul auto japonez şi solicită despăgubiri în valoare de un miliard de dolari, în cadrul unei acţiuni demarate la un tribunal din Liban, conform unui dosar consultat de Reuters.

În acţiunea, înaintată în data de 18 mai, Nissan împreună cu alte două companii şi 12 persoane fizice sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni, inclusiv defăimare, calomnie şi falsificarea de probe.

Carlos Ghosn, odată un titan al industriei auto mondiale, trăieşte în prezent în Liban după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare. Ghosn a dezminţit acuzaţiile aduse şi a denunţat un complot între oficialii Nissan şi autorităţile japoneze pentru a-l detrona într-un moment în care se pregătea să organizeze o fuziune între Nissan şi Renault.

După ce a ajuns în Liban, Ghosn a spus că în opinia sa sistemul juridic din Japonia nu poate da un verdict corect, dar, cu toate acestea, este optimist că îşi poate reabilita reputaţia.

Potrivit unei surse juridice citată de Reuters, şedinţa de judecată va avea loc în data de 18 septembrie. 

Related posts