București și Ilfov au cele mai multe mașini din țară

Da mai departe!

Bucureștiul și județul Ilfov formează regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare, având o medie de 640 de mașini la 1.000 de locuitori, un nivel apropiat de cel din majoritatea regiunilor din Franța, Germania, Austria și Italia, conform datelor Eurostat pentru anul 2022.

În regiunile centrale, vestice și nord-vestice ale țării, rata variază între 407 și 447 de mașini la mia de locuitori, în timp ce în regiunile estice și sudice, aceasta variază între 315 și 393 de mașini.

Dintre cele 10 regiuni europene cu cele mai scăzute rate de motorizare, două sunt în România, patru în Grecia, două în Franța și câte una în Germania și Austria, specifice zonelor metropolitane Berlin și Viena.

Pe de altă parte, cel mai mare număr de mașini la mia de locuitori se găsește în Italia. Valle d’Aosta are o medie de 2.339 de vehicule la mia de locuitori, provincia Trento are 1.431, iar Bolzano are 935. Dintre cele 10 regiuni cele mai motorizate din Europa, șase se află în Italia, cu câte una în Finlanda, Grecia, Olanda și Republica Cehă.

Numărul de mașini depinde adesea de condițiile economice ale regiunii, precum și de circumstanțe specifice, cum ar fi reglementările fiscale.

Regiunile europene cu cel mai mare număr de mașini electrice în 2022 se aflau în Olanda și Suedia. Acolo, EV-urile aveau cote medii care variau între 6,6% și 12,8% din totalul mașinilor înregistrate. În contrast, șapte regiuni din Grecia și câte una din Republica Cehă, Polonia și Spania nu aveau mașini electrice în totalul vehiculelor înregistrate. În România, zona București-Ilfov avea o cotă de 0,79% mașini electrice acum doi ani, în timp ce în alte regiuni cota varia între 0,14% și 0,3%.

Related posts